Ladies European Tour znovu v České republice

Do České republiky se vrací po třech letech golfový turnaj druhé nejvyšší dámské světové tour Ladies European Tour. Tipsport Czech Ladies Open bude společnou akcí Ladies European Tour a nižšího okruhu LET Access Series s dotací 120.000 eur (tři miliony korun). Hrát se bude od 23. do 25. srpna v Golf Resortu Karlštejn, kam se světový a evropský golf vrací po 22 letech, kdy se v roce 1997 hrála mužská PGA European tour.

Golf Resort Karlštějn
Pohled na hrad Karlštejn z Golf Resortu Karlštejn

Jednání s vlastníkem Tour – LET Ltd. trvala prakticky rok a půl, než se podařilo sladit podmínky, parametry turnaje. Dohodu se podařilo uzavřít po vzoru turnaje, který se hraje ve Francii od loňského roku „Jabra Open“, s označením „dual ranking“, kdy turnaj je veden jak v sérii Ladies European Tour, tak v Let Access sérii.

Promotérem nového turnaje je Luboš Koželuh, jenž  celou svou manažerskou karieru spojil s profesionálním sportem, v golfovém prostředí se pohybuje 20 let, mj. jeho produkční společnost Premier Sports uspořádala přes 150 komerčních golfových turnajů. Golf hrají obě jeho dcery, starší Eva je profesionálkou, jejím největším golfovým úspěchem je uhraný cut na LETAS v Belgii a mimo jiné dělala např. caddie Kláře Spilkové na olympiádě v Riu de Janeiro. Tereza Koželuhová patří mezi nadějné mladé české amatérky, v roce 2018 byla členkou českého týmu do 18 let, který uhrál historické 4. místo na ME týmů. Zajímavostí je, že obě dcery vyhrály mistrovství světa v moderní sportovní kombinaci ve SKI&GOLFu.

Pořadatel turnaje Luboš Koželuh s dcerami
Z leva: Eva Koželuhová, Luboš Koželuh, Tereza Koželuhová