Význačné jamky pro Tipsport Czech Ladies Open

Číslo 1

Délka 458 metrů, par 5

Jediná jamka, která se bude hrát z bílých odpališť. A to hned na začátku kola. Důvod maximální možné délky? Při bližších odpalištích by hráčky poměrně snadno útočily na green druhou ranou a vznikla by tu zácpa. Nikde ovšem není psáno, že se někdo nepokusí přepálit bunkery v levém doglegu a beztak hrát druhou ránu na vlajku. Čeká tu velké pokušení a strategická výzva. Střílet? Nebo se držet zpět? Přijďte se podívat, bude to stát už od začátku za to.

Číslo 2

Délka 285 metrů, par 4

Podřimující démon, to je dvojka, která odjakživa znamenala konfrontaci. Údolní green býval dostřelitelný první ranou, jenže to před ním ještě nestála voda a nerostly stromy. Redesign, který provedl profesionál Alex Čejka, přinesl výrazné ztížení podoby, takže bezpečná cesta na green dnes vede přes fairway a krátkou příhru. Z turnajových, žlutých odpališť, není jamkoviště vidět. To však neznamená, že se při načtení jamky někdo nepokusí o odpal přímo na green?!

Číslo 13

Délka 458 metrů, par 5

Jediná jamka s nejkratší možnou délkou, hraná z červených odpališť. Obávaná třináctka je beztak těžká, velmi tvarovaná a dlouhá, že útok druhou ranou na green nehrozí. Dvojitý dogleg se umí dobře bránit. Však má index obtížnosti 2. Green obklopují hluboké bunkery a ani míč na krátce střižené trávě ještě nemá vyhráno. Jamkoviště ubíhá směrem k fairwayi a je tu několik variant navrtání pro to, aby vznikaly problémy. Par výsledek nekazí a tady to platí dvojnásob.

Číslo 14

Délka 145 metrů, par 3

Jinak nelehká čtrnáctka by se měla podvolit, protože se bude hrát z modrých odpališť, která eliminují vodu na pravé straně. Vstřícná délka však neznamená konečný klid. U greenu číhají tři bunkery, které by při této délce jamky sice neměly vstupovat do hry, ale pak je tu green samotný. Hráčky se zde ocitají na šikmé ploše, i když nic špatného neprovedly. A záleží na rozhodčích, kam jamku posadí. Čím blíž přednímu kraji greenu, tím horší putt čeká. Přesnost vítězí.

Číslo 17

Délka 443 metrů, par 5

Předposlední jamka se táhne do kopce jako karavana pouští a zdá se nekonečná. Green je druhou ranou z modrých odpališť prakticky nedosažitelný. Takže opět potřebujete pokoru a klid. Třetí rána klame, vyvýšený green není vidět a záleží na naprosto přesném odhadu vzdálenosti. Pokud je navrtáno vpředu, půjdou putty z delších ran dolů, a budou tedy znamenat další hádanku na pouti karlštejnským hřištěm. Par je opět vítězstvím a rychle odsud pryč.

Číslo 18

Délka 348 metrů, par 4

Lákadlo na závěr, ale pouze částečně. Z modrých odpališť se dá tento pravý dogleg s bunkery přepálit, jenže když vítr fouká proti, je záhodno držet se spíše vlevo, bezpečného prostoru na fairwayi. Druhá rána v rozmezí sta až sto padesáti metrů od greenu jde mírně vzhůru na složitě tvarový green s výrazným hřbetem. Ten dává možnost až někdy poťouchlých navrtáním jamky, kdy se trojputt stává běžností i z krátké vzdálenosti. Cíl tu bývá pořád ještě daleko.