Carly Booth se vrátí obhájit titul

Úspěch patří ke Carly Booth stejně jako úsměv. Skotská profesionálka se loni rozesmála doširoka, když vyhrála Tipsport Czech Ladies Open jako svůj třetí titul na Ladies European Tour, první po sedmi letech.

Letos se vrací, aby v Berouně obhajovala své životní vítězství. „Bylo určitě nejdůležitější v mé kariéře. Cítila jsem se maximálně šťastná,“ řekla 28letá bývalá sportovní gymnastka z Comrie.

Výhrou na českém turnaji jen stvrdila postavení mezi největšími hvězdami dámského golfu. K profesionálkám vstoupila už v sedmnácti letech, což byl tehdejší rekord, který posléze překonala Klára Spilková.

Dcera zápasníka a vyhazovače z hudebního klubu v Liverpoolu, kde hrávali Beatles, podědila fyzickou i mentální sílu, díky nimž se nikdy nevzdává. A ten věčný úsměv? Vždyť se narodila první letní den.

Čím víc času od jejích dvou vítězství ve Švýcarsku a Skotsku roku 2012 uplývalo, tím snazší bylo Carly Booth odepisovat jako vyčpělou hvězdičku. Ona se však nedala. Mezi těmi, kdo jí pomohli zpět, je také Robert Rock. Angličan, stále ještě hrající European Tour, ale už také trénující kolegy, např. Lee Westwooda. V Carly znovu objevil šampionku a královnu, kterou můžeme letos zase spatřit.