Pět hvězd z pole přihlášených

Letošní Tipsport Czech Ladies Open bude bezesporu patřit k vrcholům golfové sezony u nás. A to také díky hráčkám zvučných jmen, které na konci srpna na hřiště v Berouně zavítají. Seznamte se s pěti hvězdami, na které se můžete těšit.

Lee-Anne Pace

Jihoafričanka (39), která vystudovala psychologii ve Spojených státech, se může pyšnit tituly jak z Ladies European Tour, tak z americké LPGA. Než zvítězila na Blue Bay LPGA 2014 v Číně, měla skvostnou sezonu 2010. Tehdy vyhrála v Evropě pětkrát a stala se Hráčkou roku, stejně jako pak v roce 2013. Má devět evropských výher a celkem dvanáct v kariéře. Při turnaji LET na Dýšině v roce 2014 skončila druhá. Naplno se začala věnovat golfu až v osmnácti letech. Profesionálkou je patnáct sezon. Ráda čte a provozuje vodní sporty.

Julia Engstrom

Devatenáctiletá Švédka vedla před přerušením sezony evropský žebříček Order of Merit. Vyhrála totiž NSW Women´s Open v Austrálii a při dalších dvou startech skončila sedmá. Loni na Karlštejně neprošla cutem, ale v závěru roku obsadila na LET třetí, čtvrté i páté místo a letos už patří k favoritkám. Při své první profesionální sezoně 2018 skončila pátá v Maroku a stala se Nováčkem roku, navíc dvakrát vyhrála na okruhu LETAS. Je nejmladší vítězkou Ladies British Open Amateur Championship (2016) a mistryní Evropy družstev (2017).

Beth Allen

Vítězka tří turnajů a také celkového pořadí Order of Merit 2016 (jako první Američanka v historii), k čemuž jí pomohly dva tituly a dalších šest umístění v první desítce. S golfem začala až v šestnácti letech. Zkoušela LPGA, s nejlepším výsledkem na 23. místě. Poprvé zvítězila na Ladies European Masters 2015 v Anglii. Loni uhrála dvě Top Ten, šesté místo v Keni a deváté v Thajsku. Její otec je profesionál PGA, svému nemocnému bratrovi věnovala ledvinu. Rodačka z kalifornského San Diega žije ve skotském Glasgow. Je jí 38 let.

Florentyna Parker

Od přestupu k profesionálkám v roce 2009 odehrála Angličanka přes 200 turnajů LET. Zvítězila třikrát. Reprezentovala Evropu v Solheim Cupu 2017, kam se dostala díky vítězství v play off na Estrella Damm Mediterranean Ladies Open ve Španělsku. O rok dříve skončila třetí v Order of Merit po osmi umístěních v Top Ten. Roku 2015 byla pátá na Pilsen Golf Masters. Na cestě za svým druhým titulem, při Ladies Italian Open 2014, zahrála ve finále albatros. Anglickým rodičům se narodila v Německu, kde 31letá hráčka také žije.

Pia Babnik

Mimořádně talentované Slovince je teprve 16 let, ale už udivuje mezi profesionálkami, k nimž letos přešla po postupu z Q-school. Loni debutovala na LET na Karlštejně s výbornými koly za 67 a 71 ran, než jí nevydařené finále za 78 přiřklo 31. příčku. Letos skončila sedmá na Women´s NSW Open v Austrálii. V červenci vyhrála mezi muži na Slovak PGA Championship v Black Stork o 3 rány! S golfem začala ve třech letech. Jako 12letá prošla cutem na turnaji LETAS. Byla pátá ve světovém žebříčku WAGR a měla handicap +7,0.