Finále v Berouně se sedmi Češkami, famózní závěr Spilkové

Beroun, 29. srpna 2020 – Sedm šancí podpořit české hráčky budou mít domácí fanoušci v nedělním finále Tipsport Czech Ladies Open v Beroun Golf Clubu. Dál jde podle očekávání Klára Spilková na skóre -4, ale dál jde i dalších šest českých amatérských hráček.

Druhé kolo rozhoduje tenkou hranu mezi úspěchem a neúspěchem, což platilo to i pro dnešní turnaj. Pokračuje hlavní favoritka turnaje (Emily Kistine Pedersen na skóre – 16), největší česká favoritka Klára Spilková (-4) a také šest českých amatérek. Sedm hráček nikdy v historii cutem do finálového dne Ladies European Tour neprošlo!

Emily Kristine Pedersen má po sobotě takřka nepřekonatelný náskok šesti ran před svými pronásledovatelkami. „Hrála jsem lépe než včera. Zůstalo tam sice stále několik puttů, ale celkově jsem spokojená. Turnaj se vyvíjí velmi dobře,“ uvedla dánská golfistka, která dorazila v pozici největší favoritky soutěže.

Ale Češky se nenechaly zahanbit – dál jde šest amatérek a každá měla cestu do další fáze turnaje jinou: Tereza Koželuhová po skvělém vstupu zachránila cut až třímetrovým birdie na osmnáctce.  „Po trojputtu na patnáctce jsem věděla, že musím jedno birdie někde proměnit. A když jsem před sebou měla rozhodující třímetrový putt, nebylo to jednoduché. Jenže caddy mě přesvědčil, že mám hrát na střed jamky a byla to správná volba“ uvedla hráčka s nejsložitějším postupem do finále.

Kristýna Frýdlová

Parádní výkon předvedla v pátek Kristýna Frýdlová 🇨🇿, která druhým nejlepším výsledkem dne (-5) výrazně poskočila až na dělené 27. místo a poprvé si tak zajistila na LET průchod cutem do finálového dne! 👏

Zveřejnil(a) Tipsport Czech Ladies Open dne Sobota 29. srpna 2020

Dál jdou také Sára Kousková i Kristýna Frýdlová, obě hráčky Prague City Golf.  „První kolo se mi nepovedlo. Dnes jsem však dala rychle dvě birdie a pak jsem byla v pohodě. Včera jsem měla problém s tvarováním ran do greenu, ale dnes byly měkčí a to mi vyhovovalo,“ uvedla Frýdlová, která dělí 27. místo. V neděli si zahrají rovněž její reprezentační kolegyně Patricie Macková, Jana Melichová a Tereza Melecká.

Cutem z českých hráček neprošly: Gabriela Roberta Vítů, Eva Koželuhová, Nela Halaburdová, Lucie Hinnerová, Šideri Váňová, Kateřina Vlašínová, Kristýna Napoleová, Kateřina Krásová a  Tereza Chlostová.

V neděli se v Berouně startuje v 7:20, třicet minut poté jde do boje Klára Spilková.