Spilkovou čeká odpoledne druhé kolo po boku Kristine Pedersenové

Beroun, 29. srpna 2020 – Klárá Spilková, které po prvním dnu Tipsport Czech Ladies Open 2020 v Berouně patřilo dělené 24. místo s výsledkem 70 (-2), vyrazí do druhého kola dnes odpoledne ve 14:20 po boku Kristine Pedersenové z Dánska, která první kolo vyhrála s vynikajícím skóre 63 (-9). Naděje na průchod cutem do finálového kola si ale dělá řada dalších Češek.

V sobotním programu, který přenáší ČT sport, má stejnou výchozí pozici jako Spilková i další Češka Jana Melichová, která v pátek rovněž zahrála dvě pod par. A zahanbit se nenechaly ani další amatérské hráčky. Na výsledku even par jsou Sára Kousková, Patricie Macková, Tereza Melecká a Gabriela Roberta Vítů, jen o ránu zpět je v Berouně domácí Nela Halaburdová. Právě výsledek +1 aktuálně slibuje naději na postup do finálového kola.

„Zpočátku jsem byla nervózní, před domácími diváky to tak ale mívám vždy. Pak jsem si však uvědomila, že mě chtějí moc podpořit, jsou tady pro mě a začalo se mi dařit, bylo to moc příjemné. Doufám, že o víkendu třeba přijde ještě víc diváků,“ uvedla v pátek Spilková, která věří, že má i na výrazně lepší výsledek, než který přinesla v prvním kole.

Česká favoritka vyrazí na hřiště v Berouně ve 14:20 ve flightu s vítězkou prvního kola, dánskou golfistkou Emily Kristine Pedersenovou, která svým osobním maximem 63 (-9) utekla všem ostatním soupeřkám v pátek minimálně o dvě rány. Už dopoledne se na hřiště vydala mladičká Němka Leonie Harmová, které po prvním kole patřilo dělené druhé místo s fantastickým skóre 65 (-7).

Sobotní i nedělní program přenáší v televizi i na svém webu ČT sport, hřiště v Berouně je ale otevřeno i divákům, kteří se na české i evropské hvězdy golfové scény mohou přijít podívat na vlastní oči.