V Berouně vyhrála Dánka Pedersenová, Spilková bere 13. místo

Beroun, 30. srpna 2020 – Vítězkou turnaje Tipsport Czech Ladies Open se stala na hřišti Beroun Golf Clubu dánská golfistka Emily Kristine Pedersenová, přestože se jí dlouho ve finálovém dnu nedařilo. Za výhru vyinkasuje 30 tisíc eur. Výborné kolo posunulo na dělené 13. místo Kláru Spilkovou a amatérku Sáru Kouskovou na konečnou 20. příčku. Další české hráčky zůstaly na pátečních pozicích, případně si mírně pohoršily.

Turnaj měl nakonec dramatičtější rozuzlení, než by se dalo čekat. Pedersenová totiž neměla svůj den a náskok šesti ran se málem rozplynul. I díky tomu, že Christine Wolfová dnes často skórovala a přiblížila se jí v závěru velmi natěsno. Dánka však na 17. jamce zaznamenala birdie a na posledním greenu přidala před bouřícími diváky navíc dlouhý eagle. Její náskok tak nakonec narostl na čtyři rány.

„Výhru z Berouna si hodně cením i proto, že se mi v posledních dvou letech zrovna moc nedařilo. Moc to pro mě znamená, ale nebyl zrovna můj nejlepší den a v závěru jsem se musela hodně koncentrovat, abchy náskok uhájila,“ prohlásila Pedersenová.

Klára Spilková navázala dnes na sobotní závěr, brzy třikrát skórovala a na chvíli nakoukla do elitní desítky. Z ní sice nakonec vypadla, ale třináctým místem i tak udělala svým fanouškům radost. „Vyrazila jsem dnes na hřiště se stejným pocity, které mě provázely včera, a je pouze škoda, že to nevydrželo i v druhé polovině hřiště. Moc jsem asi tlačila, abych ještě nějaké rány ubrala. K umístění v TOP 10 nebylo daleko. Byl to výborný turnaj, hodně jsem si to tady užila a jsem vděčná divákům, kteří mě přišli každý den podpořit,“ uvedla česká reprezentantka.

Skvělý turnaj odehrála také česká amatérka Sára Kousková, která dnes zapisovala výsledek -5 a poskočila až na 20. místo. Bere tak ocenění pro nejlepší amatérku vydařeného turnaje, který nepokazil ani dnešní závěrečný déšť. „Dnes jsem si spravila chuť, jsem ráda za to, jak jsme to s kedíkem zvládali. Konečné umístění je výborné,“ uvedla studentka University of Texas.