Tipsport Czech Ladies Open s patnáctkou Češek

Patnáct českých jmen má k dnešnímu dni seznam hráček na Tipsport Czech Ladies Open. Turnaj Ladies European Tour, který se koná od 24. do 26. června v Royal Beroun Golf Clubu s přímými přenosy O2 TV Sport, bude mít nejvýznamnější české zastoupení v historii této světové série.

„Z pohledu českého golfu máme nejsilnější obsazení turnaje za všechny čtyři ročníky,“ řekl promotér Luboš Koželuh z Premier Sports. „Profesionálky i amatérky mají v této sezoně velmi dobrou formu, kterou osvědčují na nejrůznějších tour a soutěžích. Věřím, že se to odrazí také na nejdůležitějším domácím turnaji roku.“

Čtyři české profesionálky, Klára Spilková, Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, se do turnaje s prize money 200 000 EUR dostaly přímo s kartami Ladies European Tour. Klára jako bývalá vítězka díky statusu v kategorii Career Money List. Rovněž tady jde o historicky nejvyšší přímou nominace českých hráček a potvrzuje to postupně narůstající pozici českého ženského golfu v Evropě.

Významným momentem bylo již loňské 6. místo na ME týmů v Severním Irsku (Royal County Down), které vybojovaly hráčky kolem ročníku 2000, např. Sára Kousková, Tereza Melecká, Jana Melichová a Tereza Koželuhová. Všechny tyto hráčky, spolu s letos výbornou Kristýnou Napoleaovou (dělené 2. místo na Aramco Saudi Ladies International v rámci Ladies European Tour), by měly postupně navázat a již navazují na Kláru Spilkovou v profesionálním golfu.

Další místa byla obsazena na pozvání promotéra ve spolupráci s Českou golfovou federací profesionálkami Sárou Kouskovou, Terezou Koželuhovou, Kateřinou Vlašínovou, Evou Koželuhovou, Lucií Hinnerovou a nejlepšími amatérkami Janou Melichovou, Patricií Mackovou, Denisou Vodičkovou a Agátou Vahalovou. Sponzorskou kartu obdržela Barbora Bujáková a na kartu domácího Royal Beroun GC bude hrát mladá Miriam Balcarová.

Diváci mají na Tipsport Czech Ladies Open volné vstupné. Proběhne jen registrace vyplněním jednoduchého formuláře. Umožněna bude předem na webu czechladiesopen.cz nebo při vstupu do areálu. Zaregistrovaní diváci budou mít významnou slevu na vstupné v roce 2023. Parkování je zajištěno v areálu a v jeho těsné blízkosti. Všichni jsou srdečně zváni k podpoře českých hráček.

Program Tipsport Czech Ladies Open

24. června    1.  kolo          7.30–18.30 (nejlepší hráčky a české hráčky od 13.00)

25. června    2. kolo           7.30–18.30 (nejlepší hráčky a české hráčky od 8.30)

26. června    finále             9.00–15.30 (top flighty od 10.00 z jamky č. 1)

Přímé přenosy O2 TV Sport

1. kolo od 14.00 do 18.00, 2. kolo od 10.00 do 14.00, finále od 11.00 do 16.00