Známe startovní časy, Češky v přímých přenosech

Šestnáct českých golfistek je pro první dvě kola Tipsport Czech Ladies Open rovnoměrně rozděleno do patnácti trojic, které budou postupně vycházet na hřiště Royal Beroun Golf Clubu. Startovní listina ovšem byla pro komfort diváků na místě i u obrazovek O2 TV Sport sestavena do dvou hlavních bloků.

V pátek 24. června bude z českého pohledu klíčové odpoledne. Postupně od 12.25 vychází v intervalech 11 minut z první i desáté jamky šňůra českých hráček. Z jedničky i z desítky to bude vždy sedm trojic s českou účastí.

Největší pozornost se bude upírat ke čtveřici flightů, které vyrazí ve stejných časech. Z jamky číslo 1 od 13:20 Kristýna Napoleaová (s ní Švýcarka Kim Metraux a Italka Virginia Elena Carta) a od 13:31 Klára Spilková (plus Eva Koželuhová a Finka Ursula Wikström). Zároveň z jamky číslo 10 půjdou od 13:20 Sára Kousková (spolu s ní třetí hráčka aktuálního evropského pořadí Johanna Gustavsson ze Švédska a Magdalena Simmermacher z Argentiny) a od 13:31 Tereza Melecká (plus Amy Boulden z Walesu a Meghan MacLaren z Anglie).

V sobotu 25. června se bude to nejzajímavější pro české diváky odehrávat pro změnu od rána. První startovní časy z jedničky i z desítky jsou už v 7.45. Zmíněné čtyři favorizované flighty půjdou v 8.40 a v 8.51 z opačných jamek, než tomu bylo v prvním kole turnaje Ladies European Tour.

O2 TV Sport vysílá přímé přenosy v pátek od 14 do 18 hodin a v sobotu od 10 do 14 hodin. Přímý přenos finále je naplánován na neděli 26. června od 11 do 16 hodin.