Prioritou pro rok 2023 je Ladies European Tour

Využít příležitost, která se jí nabídla díky vítězství na KPMG Irish Women´s Open, se rozhodla Klára Spilková pro sezonu 2023. „Chci se plně věnovat a soustředit právě na Ladies European Tour,“ sdělila dlouhodobě nejlepší česká profesionálka na začátku listopadu, ještě před posledními dvěma starty sezony.

Zářijový titul z Dromoland Castle, druhý v kariéře na LET, přinesl Kláře mj. také zisk členské karty na další dva roky. Toto privilegium patří právě turnajovým šampionkám, mezi něž se golfistka vrátila po pěti letech od triumfu na Lalla Meryem Cupu v Maroku. Svůj první turnaj na LET odehrála v roce 2010 na Slovensku a stálou členkou série se stala v roce 2011 jako teprve šestnáctiletá.

„Nejde jen o samotnou Ladies European Tour, ale také o mé dva důležité cíle s ní spojené. Za prvé dostat se do týmu pro Solheim Cup, který se příští rok hraje ve Španělsku, za druhé startovat na olympijských hrách v Paříži 2024,“ vysvětlila.

Na zářijové utkání proti USA bude osm hráček týmu Evropy určeno podle dvou žebříčků, a to bodů z Ladies European Tour a také světového pořadí Rolex World Golf Rankings. Čtyři hráčky pak dostanou divoké karty od kapitánky Suzann Pettersen. Žádná česká reprezentantka ještě Solheim Cup nehrála.

V případě Her 2024 jde Kláře o třetí olympijský start po Riu 2016 a Tokiu 2020 (2021), kde byla pokaždé v soutěži žen rovněž jako jediná česká golfistka.

„Tak jako každou sezonu zůstávají i na tu příští cílem starty na turnajích kategorie major. Rozhodně se nevzdávám ani vidiny turnajů LPGA, ale je potřeba si stanovit priority, protože to bude náročné,“ dodala 27letá profesionálka.

Do konce Ladies European Tour 2022 zbývají dva turnaje: Aramco Team Series v Saúdské Arábii (10. – 12. listopadu) a Andalucia Costa Del Sol Open De Espaňa (24. – 27. listopadu). Klára Spilková se před nimi nachází na 16. místě žebříčku Race to Costa del Sol, ačkoli odehrála jen pět turnajů. Před vítězstvím v Irsku dokázala každý svůj start proměnit v Top 10 umístění, včetně děleného 2. místa na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. Vzápětí skončila desátá na Amundi German Masters a týden před Irskem ještě osmá na Lacoste Open de France.

www.klaraspilkova.eu