Koželuhová bude bojovat o kartu na LET

Do kvalifikace Ladies European Tour pro rok 2023 se zapojily hned dvě Češky – Tereza Koželuhová a Kateřina Vlašínová. Zatímco Kateřině Vlašínové nevyšel turnaj úplně podle představ, Tereza Koželuhová se dostala do finálové části a je tak stále v naději, že získá kartu na okruh LET.

Hřiště Sever a Jih ve španělském klubu La Manga Club opět hostí prestižní kvalifikační školu LET. V rámci ní se utká celkem 156 hráček o dvacet volných karet na Ladies European Tour. Aktuálně jsou již známa jména 61 golfistek, které postupují do finálové části. Mezi nimi i Češka Tereza Koželuhová.

Upřímně, byl to boj. První kolo jsem šla +2, takže jsem byla spokojená, jak jsem si to rozehrála. Druhý den jsem končila v silném větru a posledních 6 jamek jsem zahrála 6 bogey. Byla jsem na sebe naštvaná, zklamaná… Ale 3. den jsem vybojovala skóre -1 a šla jsem do posledního kola s náskokem 2 ran na cut. Poslední kolo jsem šla v paru opět v celkem silnému větru. Výsledek v paru mi zajistil postup do Final Stage,“ popsala Koželuhová, která skončila na 31. pozici.

Turnaj naopak skončil předčasně pro osmadvacetiletou rodačku z Třebíče Kateřinu Vlašínovou, které nevyšly úvodní dvě kola. V prvním skončila 5 ran nad par, v dalším dokonce 8.  Ve třetím a čtvrtém kole výkony zlepšila, ale přesto to na postup nestačilo. Vlašínová si nakonec zajistila 81. pozici. 

Výsledky turnaje naleznete zde 

Finální část turnaje je na programu pro 61 nejlepších hráček 17. až 21. prosince. Golfistky v ní absolvují celkem pět kol.

Zdroj: Marie Sehnálková (ČGF.cz)