Čtveřice Češek začíná v Keni sezonu Ladies European Tour

První z třicítky turnajů nejvyššího ženského okruhu v Evropě začíná ve čtvrtek 2. února v Keni a na zahajovacím podniku Ladies European Tour nebudou chybět ani čtyři české hráčky – Jana Melichová, Sára Kousková, Tereza Melecká a Kristýna Napoleaová.

Rekordní sezóna Ladies European Tour má v aktuálním programu třicítku turnajů na čtyřech různých kontinentech s celkovými dotacemi přes 35 milionů euro. Významný bude rok 2023 také díky osmi českým profesionálkám, které mají zajištěné hráčské kategorie mezi evropskou elitou.

Golfová Ladies European Tour 2023 začíná stejně jako loni v Keni, kde se mezi 23 novými hráčkami série chystá na debut také Jana Melichová. Sedm měsíců od přestupu k profesionálkám je vítězka Tipsport Czech Ladies Open 2022 opět na nové startovní čáře, protože nastupuje do své první plné sezony na LET.

„Moc se těším, že do sezony vstoupím hned prvním turnajem kalendáře, navíc na tak jedinečném místě, jako je hřiště Baobab v resortu Vipingo Ridge,“ říká 25letá členka LET, která si loňským titulem zajistila členskou kartu na tento rok.

Na svých golfových cestách s amerických univerzitním týmem už Jana zažila hodně, ale přesto ji jako nováčka prostředí v Keni překvapilo.

„Po hřišti se volně procházejí zvířata, zebry, žirafy nebo opice. A je to trochu šok, když se před vámi v chudé zemi otevře resort se soukromým letištěm, pláží a kvalitním hřištěm. Loni prý bylo celkově tvrdší a rychlejší, včetně předělaných greenů. Je tu samozřejmě horko, které během dne trochu tlumí silný vítr. Na fairwayích se najdou sušší místa, takže je potřeba si dát pozor na odskoky míče, přizpůsobit hru podmínkám a zbytečně neriskovat,“ říká Jana.

Na hřišti Vipingo Ridge s parem 73 a délkou 6.072 metrů se ve čtvrtek na start postaví také tři další české reprezentantky Sára KouskováTereza Melecká Kristýna Napoleaová.

Čeští fanoušci budou moci výkony nejen českých hráček na úvodním turnaji sezóny Ladies European Tour sledovat živě na O2TV Sport od 13:30 hodin SEČ.