Klára Davidson Spilková se v Jižní Africe umístila v Top 5

O další výborný výsledek v podání české hráčky se zajistila Klára Davidson Spilková v turnaji Joburg Ladies Open série Ladies European Tour. Nejlepší česká profesionálka si v Jihoafrické republice připsala dělenou čtvrtou příčku, cutem prošla také Sára Kousková a umístila se dělená 49.

Již čtvrtý podnik nejvyššího evropského okruhu Ladies European Tour (LET) skončil dnes první ze dvou jihoafrických zastávek na hřišti Modderfontein Golf Club s parem 73 a délkou 5891 metrů.

V Johannesburgu se hrálo a celkové prize money 300.000 euro a do samého závěru byla v bojích o titul také naše golfistka Klára Davidson Spilková, která se nakonec na svém druhém turnaji sezóny umístila na děleném čtvrtém místě.

Nejlepší česká hráčka zapisovala v prvním kole 71 úderů (-2), po kterých figurovala na děleném 12. místě. V kole druhém zahrála skvělých 69 ran (-4) a do dvoudenního finále vstupovala z dělené druhé pozice.

Po dokončení třetího hracího dne za 70 ran (-3) jí patřila samostatná třetí příčka a místo ve finálovém flightu. Z její skupiny sice hrála se 73 údery (E) nejlépe, ale celkový výsledek -9 nakonec stačil na dělené čtvrté místo, za které Davidson Spilková vyinkasovala 11.200 euro.

„V posledním kole jsem chtěla hrát co nejlépe a najít balanc mezi solidní hrou a tlakem, pod kterým každý o vítězství hraje. V pátek a v sobotu mi tam ale přestaly padat putty, a to je pak těžké turnaj vyhrát,“ přiznává Davidson Spilková.

„Na rozdíl od minulého roku jsem hned zkraje sezóny našla klíč ke hře, konzistenci. Po druhém odehraném turnaji tak mám ze hry velice dobrý pocit. Celý týden jsem věřila, že se mi povede zahrát dobrý výsledek, a doufám, že tomu tak bude i příští týden,“ dodává dvojnásobná vítězka LET.

Druhou nejlepší Češkou v turnaji byla Sára Kousková, která zapisovala výsledky za 75, 73, 73 a 76 (celkem +5). Umístila se na děleném 49. místě. a připsala si výdělek 1.365 euro. Pro Kouskovou je to třetí zvládnutý cut ve třech turnajích své nováčkovské sezóny na LET.

„Udělala jsem tento turnaj docela dost chyb, které mě stály lepší skóre a samozřejmě i umístění. Nicméně jsem spokojená s tím, že mě to nepoložilo a bojovala jsem. O to víc si cenním cutu, kterým jsem prošla a měla možnost si zahrát ve finálových kolech.“

„Už se nemůžu dočkat přeletu do Kapského Města, kde si budu chtít primárně nejdřív dobře zatrénovat a v turnaji odevzdat to, co ve mně je,“ vzkazuje z Jižní Afriky třiadvacetiletá golfistka.

Za hranicí cutu, který byl po dvou kolech nastaven na výsledku +2, zůstaly další tři české hráčky. Z těch byly víkendu nejblíže Jana Melichová (79, 73) a Šideri Váňová (76, 76), obě se skóre +6. O dva údery navíc měla Tereza Melecká (81, 73).

První vítězství na LET si vybojovala Angličanka Lily May Humphreys s výsledkem -12 po kolech 70, 70, 73 a 67.

Davidson Spilková za dělené čtvrté místo a vylepšila si svou pozici na celoročním žebříčku Race to Costa del Sol na 15. místo. O necelý bod za ní na 16. příčce figuruje Melichová, Kouskové patří 50. pozice a v Top 100 je také Melecká.

Dalším turnajem na programu LET je Investec South African Ladies Open od 8.–11. března v Kapském Městě. Startovat budou čtyři české hráčky Davidson Spilková, Kousková, Melichová a Melecká.

Konečné výsledky

Zdroj: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)