Davidson Spilková pokračuje v krasojízdě na LET

Klára Davidson Spilková zakončila jarní sérii turnajů dalším úspěchem. Potřetí v řadě se umístila mezi nejlepšími hráčkami Ladies European Tour poté, co na turnaji Aramco Team Series presented by PIF v Singapuru nestačila jen na tři hráčky světové stovky.

Na čtyřech dosavadních turnajích tak potvrdila i pozici nejlepší české profesionálky. Na účet si celkem připsala odměny ve výši 67 709 eur a 436,16 bodu, což pro ni znamená 11. místo v žebříčku LET Race to Costa del Sol. V příštím týdnu může očekávat i posun ve světovém dámském žebříčku Rolex Rankings, kde před turnajem držela 126. pozici. Bude tak opět o něco blíže vysněné nejlepší světové stovce a účasti na svých třetích olympijských hrách, v Paříži v roce 2024.

„Jsem se svou konzistentní hrou velice spokojená. Ať už to bylo v Johannesburgu, nebo teď v Singapuru, kde jsem byla velice blízko celkovému vítězství. Jsem za to vděčná. Být co nejčastěji v pozicích, kdy můžu bojovat o nejvyšší příčky, bylo už před sezonou mým cílem,“ vzkázala ze Singapuru Davidson Spilková.

V posledním kole se také na první odpaliště postavila po boku světové jedničky Lydie Ko a další skvělé hráčky Nicole Broch Estrup z Dánska. „Lydia je skvělá hráčka, a navíc jí tam dneska spadl snad každý putt. Díky ní s námi šlo i hodně diváků, což mám ráda. Navíc si každým podobným kolem pomalu zvykám a jsem o něco blíže metě, kde jednou chci být,“ komentovala závěrečné kolo hráčka.

Davidson Spilková má za sebou v pěti týdnech čtyři turnaje a několik náročných přeletů přes mnoho časových pásem. „Poslední turnaj byl z hlediska cestování náročný. Měli jsme za sebou rychlý přelet z Jihoafrické republiky a jiného časového pásma, ale myslím si, že jsme to s manželem Seanem zvládli dobře. Dokonce jsme v posledních dnech měli na spánek přes sedm hodin, což je vždy fajn. Teď si ale dám týden volna a odpočinku. Až poté se vracíme do České republiky,“ popsala svůj program profesionálka.

Dalším turnajem v kalendáři LET je až květnový Jabra Ladies Open v jižní Francii, který zároveň slouží jako kvalifikace na jeden z majorů sezony The Amundi Evian Championship – ten je na programu na konci července. „Po návratu domů se budu připravovat na svém domovském hřišti PGA National. Na stejném hřišti mě koncem dubna čeká i charitativní turnaj ALSA a spousta sponzorských povinností. Ráda bych si také ještě před Jabrou zahrála nějaký menší turnaj, ale o následném programu se teprve budeme rozhodovat,“ uvedla k nejbližším týdnům Davidson Spilková.

Do finálového kola se podívala také Tereza Melecká, která po kolech 76, 75 a 75 (+10) brala konečné dělené 55. místo a vyinkasovala 1.634,27 amerických dolarů.

O dvě rány se do posledního hracího dne neprobojovala čtvrá Češka v turnaji Jana Melichová. Té po nepovedeném prvním kole za 81 ran (+9) nestačilo ani druhé kolo za 72 (E) a zůstala za branami cutu.

Druhou výhru na LET si v individuální soutěži vybojovala Francouzka Pauline Roussin, která v dnešním finálovém kole předvedla famózní výkon 64 ran. S celkovým skóre -15 zvítězila o čtyři údery před světovou čtrnáctkou Danielle Kang a o další ránu navíc před světovou jedničkou Lydií Ko.

Dalším turnajem, kde by se nejlepší české hráčky měly v rámci evropské série objevit, bude od 11. do 13. května na hřišti golfového klubu Evian podnik Jabra Ladies Open.

Zdroj: Monika Tauchen, Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)