Ladies European Tour na Floridě: Spilková těsně druhá, Kousková desátá!

Skvěle rozjetá sezona českých golfistek na Ladies European Tour pokračovala při Aramco Team Series ve West Palm Beach na Floridě, kde se v soutěži o celkový 1 milion dolarů dostaly dvě Češky do nejlepší desítky!

Klára Davidson Spilková skončila na hřišti Trump International těsně druhá v individuálním pořadí, jen o ránu za vítěznou Španělkou Carlotou Cigandou, a zaznamenala své čtvrté top 10 umístění roku. Navíc její tým s Laurou Beveridge a Lisou Petterson skončil osmý v pořadí. V celkovém žebříčku LET se Klára posunula z devátého už na čtvrté místo!

Své první top 10 na okruhu vybojovala Sára Kousková, která se dělila o 10. místo. Třetí Češka v cutu, Tereza Melecká, skončila na děleném 55. místě s +13, a přidala třetí místo v týmové soutěži s kapitánkou Lydií Ko, zatímco cutem (+10) neprošly Jana Melichová, ani Kristýna Napoleaová.

Davidson Spilková byla před finále na děleném druhém místě a v kole plném kolapsů světových hvězd udržela chladnou hlavu, která jí přinesla konečný výsledek -1 (69-72-74). Spolu s Cigandou (-2) byla jedinou hráčkou celkově pod parem hřiště. Porazila tak mj. třetí Novozélanďanku Lydii Ko nebo pátou Američanku Alison Lee i patnáctou Indku Aditi Ashok. Je to zároveň její nejlepší výsledek sezony, v níž už byla mj. čtvrtá na Aramco Team Series v Singapuru.

„Psychicky to bylo náročné kolo na velmi obtížném hřišti. Nejlíp jsem hrála první den, kdy vše pěkně odsýpalo. Další dvě kola už byla jako na horské dráze. Zabojovala jsem na finálové devítce, kde jsem se cítila výborně. Ještě ubrat jednu nebo dvě rány bylo bylo hezké, ale jsem spokojena,“ řekla Davidson Spilková, která po letech strávených na LPGA konečně dobyla americké hřiště, a to coby staronová členka LET. V žebříčku Race to Costa del Sol je nyní čtvrtá za Ashok, Švédkou Linn Grant a Španělkou Anou Pelaez.

Sára Kousková, která v USA studovala, si z Floridy odváží za +4 (72-77-71) své první umístění v Top 10 jak na sérii Aramco, kde startovala poprvé, tak na Ladies European Tour. Nejenže i naposedmé ve své premiérové sezoně na LET prošla cutem, ale do elitní desítky se dostala také zásluhou tří eaglů v turnaji a nechala za sebou takové kalibry, jako o 21. místo se dělící loňskou evropskou jedničku Grant a Američanku Lexi Thompson.

Měsíc před startem Tipsport Ladies Czech Open v Royal Golf Clubu Beroun (23. – 25. června) je tak český golf v mimořádné kondici a lze se jen těšit na to, co předvede na domácím turnaji, kde loni vyhrála Jana Melichová a o druhé místo se dělila Klára Davidson Spilková.