Dvojí české Top 20 na Belgian Ladies Open

Necelý měsíc před startem Tipsport Czech Ladies Open se na Ladies European Tour opět dařilo českým golfistkám. Po druhém místě Kláry Spilkové z předchozího Aramco Team Series v USA se nyní při Belgian Ladies Open dělily Sára Kousková s Janou Melichovou o 16. místo se skóre 3 pod par. Obě zahrály ve finále výborných 68 ran, 4 pod par.

Belgický turnaj ovládly Němky v čele s premiérovou vítězkou série Patricií Schmidt (-11). Druhá byla Chiara Noja (-9) a čtvrtá Olivia Cowan (-8). O druhé místo se ještě dělila Španělka María Hernández.

Všechny tři nejlepší hráčky z Belgie budou startovat také na Tipsport Czech Ladies Open od 23. do 25. června v Royal Beroun Golf Clubu. Stejně jako v Belgii úspěšné Češky.

Kousková (73-72-68) navázala na 10. místo z Aramco Team Series. Při osmém startu ve své první sezoně na LET udržela stoprocentní bilanci postupů cutem a zaznamenala druhý výsledek v Top 20 v řadě za sebou.

„Konečně jsem ve finále zahrála stabilní golf, bez zbytečných chyb. Třikrát jsem si přihrála na metr od jamky a proměnit několik nadějných puttů, mohlo to být ještě veselejší,“ řekla Kousková.

U Melichové (70-75-68) šlo rovněž o druhé Top 20 sezony, po 5. místě na Lalla Meryem Cupu v Maroku. „Před turnajem jsem se vrátila ke starému putteru, s nímž jsme vyhrála právě loni v Berouně, a na greenech to bylo hned lepší,“ řekla Melichová.

Cutem v Belgii neprošly Tereza Melecká, Tereza Koželuhová a Kristýna Napoleaová.

Rovněž v průběžném pořadí žebříčku Race to Costa del Sol se dvě nejlepší Češky z Belgie sešly vedle sebe. Na 34. místě je Kousková a hned za ní jako pětatřicátá figuruje Melichová. Čtvrtá zůstává Klára Spilková, která Belgii vynechala a hraje tento týden Helsingborg Open ve Švédsku, stejně jako Kristýna Napoleaová.