Tipsport Czech Ladies Open: To nejlepší z dámského golfu

Přesně za dva týdny bude rozehrána jedna z nejvýznamnějších událostí českého sportu v tomto roce, kterou je největší golfový turnaj, jaký lze pořádat pro ženy: Tipsport Czech Ladies Open 2021.

Na hřišti Beroun GC se podruhé uskuteční vrcholný podnik profesionální Ladies European Tour, a to od pátku 25. června do neděle 27. června.

Celkem 132 profesionálek a amatérek z celého světa a všech jeho kontinentů se utká na tři soutěžní kola po 18 jamkách ve hře na rány, s cutem (postupem) pro top 60 po druhém kole do finále. Prize money turnaje je 200 000 eur.

DOMÁCÍ NADĚJE

Stále rostoucí kvalita českého golfu se projeví také v samotném obsazení celkově pátého turnaje sezony okruhu LET. Diváci se mohou těšit na start nejméně desítky domácích golfistek, po pěti profesionálkách i amatérkách.

PROFESIONÁLKY

České profesionálky budou reprezentovat Kateřina Vlašínová, Kristýna Napoleaová, Eva Koželuhová a Šideri Váňová. Těsně pod čarou účasti byla v době uzávěrky přihlášek Lucie Hinnerová, jejíž start závisí na naplnění pole zahraničními hráčkami.

AMATÉRKY

Z českých amatérek se ukáže Sára Kousková, nedávná vítězka profesionáního turnaje LET Access Series na Konopišti a loni v Berouně dvacátá, po skvělém finále za 67 ran. Dále to bude talentovaná Tereza Koželuhová, která v květnu na turnaji LET v Itálii prošla cutem a obsadila 35. místo mezi evropskou elitou, stejně jako loni postoupila do finálového kola v Berouně.

Startuje také Tereza Melecká, jež na domácí LET Access letos obsadila po dvou druhých místech třetí příčku, a rovněž další studentky amerických univerzit, Patricie Macková a Jana Melichová. Na čekací listině je ještě Kristýna Frýdlová.

Na každý pád diváci, ať už na místě, nebo při přímých přenosech O2 TV Sport a TV Tipsport, uvidí špičkové sportovní klání. Flighty s nejlepšími zahraničními a českými hráčkami by měly být na hřišti v pátek od 14 do 19 h, v sobotu od 9 do 14 h. Vyvrcholení turnaje v neděli 27.6. bude mezi 11 a 15 h. Jde o jedno z nejkvalitnějších obsazení prestižního evropského turnaje série LET z hlediska domácího pořadatele.

Zahraniční hvězdy turnaje budou představeny v následující zprávě pro média.

Další informace najdete na www.czechladiesopen.cz