Mys Dobré naděje je další zastávkou LET

Ladies European Tour (LET) se z Johannesburgu přesouvá do Kapského Města ke svému osmému turnaji sezony. Na start čtyřdenního Investec South African Women’s Open se ve čtvrtek 25. dubna postaví stejná česká sestava z předchozího týdne na Joburg Ladies Open, kde zazářila v TOP 5 Tereza Melecká.

Investec South African Women’s Open se při svém 31. ročníku poprvé koná na malebném hřišti Erinvale Country and Golf Estate. Nedaleko ikonického mysu Dobré naděje a Stolové hory. Od čtvrtka 25. do neděle 28. dubna zde bude 120 hráček z 34 zemí bojovat o podíl z prize money 320 000 eur. Turnaj je zároveň oficiálně zařazen jako finále letošní sezóny Sunshine Ladies Tour.

Týden nazpět se poprvé v letošní sezoně Ladies European Tour probojovala do finálových kol celá česká equipa. Na Investec South African Women’s Open si to opět mohou zopakovat Tereza Melecká, Sára Kousková, Jana Melichová a Kristýna Napoleaová.

Z intenzivní přípravy v Kapském městě se ozvala Jana Melichová a krátce se ještě vrátila k turnaji Joburg Ladies Open: „Poslední dva dny turnaje jsem opravdu bojovala, bohužel nikoli s hřištěm ale sama se sebou.“ Nyní se Melichová připravuje na lepší výsledky v nadcházejícím turnaji. Investec Women’s Open Melichová měla možnost si zahrát v minulé sezóně, tentokrát se ale turnaj koná na jiném hřišti. „Erinvale Country Golf Estate je skutečně krásné hřiště, obklopené přírodou, vinicemi a okolními domy v koloniálním stylu. Některé jamky jsou ale záludné, hlavně na druhé devítce,“ poznamenává Melichová. Těší se i na příjemnější klima v kontrastu s teplejším Johannesburgem: „Je tady opravdu příjemněji než v Johannesburgu, což je během čtyřdenního turnaje výrazně znát, zvláště když odpoledne teploty dosahují 30 stupňů. Je navíc skvělé hrát v tak zeleném prostředí.“

Hřiště si pochvaluje i Kristýna Napoleaová„Hřiště je super, poslední dvě rána byla mlha, takže nám to posouvali, tak uvidíme, zda zítra začneme včas. Jsou tu krásný výhledy, je to uklidňující. První devítka je taková flat – rovina, trošku užší. Druhá devítka je otevřenější, ale zase nahoru dolů. Jinak vítr se tu točí dokola, takže úplně nedat na to, co je psáno, a hrát to spíš pocitově. Tak uvidíme.“

Hráčky se vydají na hřiště Erinvale Country and Golf Estate dlouhé 5858 m a s parem 72 ve čtvrtek 25. dubna ráno. Kristýna Napoleaová v 8:15 z jamky č.1, ze stejné jamky Sára Kousková v 11:40. Z desítky se v 11:30 postaví k prvnímu odpalu Tereza Melecká a 10 minut po ní Jana Melichová. Po pátečním 2. kole se pole hráček zredukuje na 60 nejlepších a všechny ties.

Turnaj Investec South African Women´s Open opět zprostředkuje českému divákovi O2 TV Sport. Od čtvrtka do soboty živě v časech 13:00-17:00, nedělní kolo bude odvysíláno ze záznamu.

Výsledky Investec South African Women’s Open sledujte zde.

Autor: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)