Z LPGA znovu na Epson Tour a pak už do Berouna

Po turnaji ShopRite LPGA Classic, kde v New Jersey prošla cutem, a nakonec se dělila o 54. místo, čeká Kláru Spilkovou další turnaj Epson Tour.

Ann Arbor´s Road to the LPGA se koná na tři kola od 16. do 18. června v Travis Pointe Country Clubu (Ann Arbor, Michigan) nedaleko Detroitu. Má obvyklé prize-money 200 000 dolarů a jde o premiéru turnaje v sérii. Hřiště s parem 72 měří 5 938 metrů z turnajových odpališť. Startuje 156 golfistek.

„Hřiště je nádherné, svým parkovým stylem a listnatými stromy okolo mi připomíná střední Evropu. Má úzké fairwaye, vysoký rough a velké greeny, některé hodně modelované. Myslím, že mi hřiště sedne a moc se těším na hru,“ řekla Klára po úterním cvičném kole. Středu, poslední den před turnajovým startem, věnovala dalšími tréninku.

„Po minulém týdnu na LPGA se cítím dobře, hra je v dobré kondici,“ dodala ke konečnému výsledku 1 pod par (72-68-72). V průběhu druhého kola LPGA v New Jersey měla na sedmnácti jamkách pět birdie bez jediné chyby, a dokonce se přiblížila Top 10, ale bohužel na závěrečném pětiparu přišlo double bogey. Celkově se ale mohla ohlédnout za turnajem pozitivně, protože cutem na ShopRite LPGA Classic v New Jersey prošla poprvé.

Po tomto turnaji Epson Tour (první kolo startuje v 9.09 místního času, druhé ve 14.24) se Klára vrací domů. Tam ji čeká první letošní Ladies European Tour na Tipsport Czech Ladies Open v Royal Beroun GC od 24. do 26. června.

www.klaraspilkova.eu