2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládla Tereza Koželuhová

Série turnajů Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour pořádané ČGF má za sebou 2. dějství na hřišti Greensgate Dýšina. Tentokrát se v mužské i ženské kategorii prosadili profesionálové Michal Pospíšil a Tereza Koželuhová.

Při aktuální formě Terezy Koželuhové nebylo její celkové prvenství mezi ženami velkým překvapením. Celý turnaj obešla v paru s 216 ranami po kolech 73, 73, 70 a odváží si šek pro vítězku na 36 tisíc korun prize money.

Později se podělila o své pocity z vítězství: „Dýšina je moje domovské hřiště, takže první profesionální vítězství na domácím hřišti je skvělý zážitek. První dvě kola jsem hrála stabilní golf, sem tam nějaká chybička, nějaký putt mi tam nespadnul, takže jsem oba dva dny zahrála +1. Finálové kolo jsem už hrála opravdu bezchybný golf, ránu do greenu jsem pokazila jen jednu a ještě jsem nezvládla dva kratší putty do birdie. Jsem moc spokojená s dnešním výsledkem a ještě více z celkovým vítězstvím. Jak říkám, byl to zážitek.“

O 3 rány za Koželuhovou skončila druhá profesionálka Kateřina Vlašínová s výsledkem kol 70, 75, 74. Z amatérek se prosadila Adéla Tarantová, které stačilo na 3. příčku 221 ran se skóre 73, 73, 75.

Michal Pospíšil nakonec těžil z mimořádně vyrovnaných výkonů po celá tři kola, celkem 33 jamek šel v paru, dokázal se vyvarovat double bogey a zahrál 13 birdie. Tahle výkonnostní křivka mu držela celé tři dny a nakonec zapisoval 70,71, 70 ran. Nenapodobil sice Mrůzkův výsledek pod 200 ran z 1. RB COGT na Zbraslavi, ale na pohodlné vítězství na Dýšině to stačilo. Odváží si tedy i šek na 55 tisíc korun prize money.

„Hřiště bylo ve výborné kondici, stejně tak celý resort byl pro turnaj skvěle připravený,“ chválil ředitel turnaje Adam Kratochvíl hřiště i počasí. „To vyšlo na jedničku, jen škoda, že hráče potrápily místy silné poryvy větru, především na 11. jamce.“

Během tří dnů se 137člennému poli hráčů a hráček povedlo zapsat 562 birdie a na 5parových jamkách 9 a 14 celkem 5 eaglů.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour se svým 3. turnajem stěhuje v červnu na sever Čech, kde v termínu 9. 6. – 11. 6. odehraje na hřišti Ypsilon Golf Liberec.

Kompletní výsledky 2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Dýšině najdete zde

Zdroj: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)