Češky v druhém kole zabraly, šest jich bude hrát i v neděli

Úspěšný den prožily v druhém kole Tipsport Czech Ladies Tour v Berouně české golfistky. Sára Kousková a Jana Melichová prožily skvělé kolo a probojovaly se před závěrečným kolem do elitní desítky, finálové kolo si zahrají i Klára Davidson Spilková, Patricie Macková, Denisa Vodičková a Kateřina Vlašínová. S velkým náskokem vyrazí v neděli Diksha Dagar z Indie na skóre -10.

Výrazně lepší podmínky čekaly na golfistky ve středočeském Berouně během druhého hracího dne na účastnice turnaje ze série Ladies European Tour, který rozhodoval o postupu do nedělního finále. Tam k radosti velkého počtu diváků na hřišti bude patřit i půltucet Češek z patnácti, které v pátek do turnaje vstoupily.

Především Kousková s Melichovou prokazovaly, že jim zdejší technické hřiště svědčí. Kousková se dostala na své druhé devítce do rytmu a pět birdie znamenalo, že dvě jamky před koncem už byla na denním skóre -7. Bogey na osmičce jí sice jednu ránu ubralo, ale skok na absolutní skóre -3 znamenalo posun do TOP 10 a brzy ji následovala také Jana Melichová s denním výsledkem 67 (celkem -3).

Klíčem k výsledku podle Kouskové byly putty. „Už dlouho jsem čekala na vydařený puttovací den a k něm dnes přispěly i skvělé greeny. Včera nemohly být tak rychlé kvůli větru, ale greenkeepeři dnes odvedli skvělou práci, bylo to rychlé, to mám ráda. Dnes už bez větru to byl Beroun, jak ho známe – je zde řada možností skórovat, s výjimkou osmičky mám zasažené všechny greeny v regulaci a také jsem ráda, že mám další cut v sezóně,“ pochvalovala si česká profesionálka.

Leaderboard ale skýtal spokojenost i z výkonu dalších domácích hráček. Dál jdou i amatérka Denisa Vodičková na -2 (dnes 69), největší česká favoritka Davidson Spilková -1 (68), překvapivě Kateřina Vlašínová hrající v paru (dnes 71) a Patricie Macková +1 (72), která zaznamenala na sedmičce dokonce eagle. „Bohužel to byla jediná jamka, kde mi vyšel skórovací putt, mnoho dalších tam dnes ale nepadlo,“ povzdychla si česká amatérka.

Pořadí na čele se dnes výrazně vykrystalizovalo. Dvaadvacetiletá indická golfistka Diksha Dagar, která si dnešním výsledkem 65 vytvořila na čele (-10) už náskok pěti ran, je jasnou adeptkou na titul. Minulý týden skončila na Germany Masters třetí a případná výhra v Berouně by byla vůbec její premiérová na nejvyšší evropské sérii.

Tipsport Czech Ladies Open bude završen 3. kolem v neděli 25. června (přímý přenos na O2 TV Sport od 11:00 do 16:00).