Klára Davidson Spilková osmá na KPMG Women’s Irish Open série LET

Klára Davidson Spilková dosáhla svého letošního šestého umístění v TOP10 na Ladies European Tour. Z turnaje KPMG Women’s Irish Open, kam jela za obhajobou loňského vítězství, odváží osmé místo. Sára Kousková figurovala ve 3. kole i na druhém místě, nakonec končí dělená jedenadvacátá.

Na irský Dromoland Castle přijížděla Davidson Spilková v roli obhájkyně vítězství a přestože loňský triumf nezopakovala, odehrála velmi dobrý turnaj. Bez problémů prošla cutem, precizní hrou a velmi dobře přečtenými greeny si až do 3. kola udržovala kontakt s TOP20, poslední den pak předvedla své nejlepší kolo za 5 ran pod par a to ji vyneslo na konečnou osmou příčku za celkové skóre -11. Z Irska si odváží šek na 10.000 euro a 10 bodů do žebříčku Race to Costa del Sol, kde si pojistila 6. příčku.

Sára Kousková v sobotu zahrála fantastické třetí kolo za 64 ran, přinesla čistou score card se zapsaným eagle a šesti birdie a tenhle výsledek ji na nějakou dobu katapultoval na průběžné 2. místo. Sobotu nakonec uzavřela po předchozích dvou vyrovnaných kolech 70 a 72 se skóre -10 a poskočila do elitní šestky turnaje. Reálné se tak zdály úvahy o dvou Češkách v TOP10 na konci turnaje. Kousková se ze sobotního výsledku samozřejmě radovala. „Těším se na to, co přinese zítřek. Budu se snažit hrát stejně uvolněně jako dnes a uvidíme, na co to bude stačit. Každopádně už teď se nemůžu dočkat, protože hřiště od čtvrtka lemují tisíce skvělých fanoušků, kteří z tohoto turnaje dělají jedinečný zážitek.“ Poslední den se bohužel ukázalo, jak je golfová forma nevyzpytatelná. Kousková první devítku otevřela double bogey na 2. jamce a k tomu zapsala dalších pět bogey. Vylepšení přišlo až na posledních čtyřech jamkách, kde zahrála třikrát birdie a to ji vyneslo z 35. na přijatelnější finální 21. pozici.

Tereze Melecké a Kristýně Napoleaové se na turnaji projít cutem nepodařilo a tak obě vyhlíží další příležitost v následujících termínech LET v Nizozemsku a Švýcarsku. Napoleaová přitom po prvním kole měla turnaj slušně rozehraný, když končila první den výsledkem -2. Zabrzdilo ji ale kolo druhé, kdy nedokázala skórovat a naopak zapsala čtyřikrát bogey.

O vítězi KPMG Women’s Irish Open se muselo rozhodovat až v play-off, ve kterém si to rozdaly Dánka Smilla Tarning Soenderby s Nizozemkou Anne Van Dam a Švédkou Lisou Pettersson. Hned na první jamce rozhodla o svém premiérovém titulu na LET Smilla Tarning Soenderby.

Zdroj: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)