Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18. příčce.

Pozornost českých fanoušků se po prvním kole přirozeně soustředila na Sáru Kouskovou, která po ospalém začátku a dvou bogey nasázela ve zbylých 16 jamkách 6 birdie a končila kolo výsledkem 4 rány pod par na 6. místě. Na úžasný výkon 1. dne navázala už jen solidním výsledkem (73, 70), který stačil na to, aby se Kousková udržela v TOP 20 po 2. dni a v celkovém účtování si polepšila ještě o 2 místa na konečnou 18. příčku.

Jana Melichová rozehrála turnaj mimo světla reflektorů spolehlivými dvěma koly 69 a 71 a v pohodě prošla cutem na děleném 20. místě svorně se Sárou Kouskovou. Sobota pak zastihla Melichovou ve skvělé formě. Pětkrát se jí podařilo skórovat, z toho na 10. jamce zapsala do statistik turnaje i jeden eagle. Třetí kolo za 67 ran, 4 rány pod par katapultovalo Janu Melichovou na konečnou dělenou 8. příčku a odváží si šek na 8.575 euro.

Kristýně Napoleaové se bohužel nepovedlo druhé kolo, Tereze Melecké naopak kolo první a obě skončily s plusovými skóre před branami sobotního 3. kola.

Z Golf Barriere ve francouzského Deauville odjíždí jako zasloužená vítězka Švédka Johanna Gustavsson. Soupeřkám utekla o tři rány a jako jediná dokázala zahrát pod 200 ran. Po fantastickém vyrovnaném výkonu 66, 66, 65 (-16) bere šek pro vítězku na 52.500 euro.

Zdroj: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)