Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21. místě.

Poté, co Kristýna Napoleaová, Laura Fuenfstueck, Magdalena Simmermacher a amatér John Hyun začali 1. den turnaje se ztrátou šesti ran za vedoucím týmem Van Dam, prožili na hřišti vynikající den druhý. Kvarteto začalo zostra a po jedné jamce vedlo -3 díky birdie Simmermacherové a Hyun birdie-net-eagle. Tým Napoleaové pak nabral další obrátky a po první devítce byl 11 ran pod par. Jejich druhá devítka se nesla ve stejném laufu, dosáhli výsledku -10 a do clubhouse přinesli týmový součet 31 ran pod par. Ten už do konce turnaje zůstal nepřekonán a stačilo to na vítězství o jednu ránu.

Kapitánka Napoleaová po zápase zářila spokojeností: „Celý den panovala super atmosféra. Na prvním odpališti se Maggie dařilo. Nevím, co udělala, ale okamžitě přestalo pršet, ať už to bylo jakékoliv mojo z Argentiny, zabralo to. Po zbytek kola jsme si to užívali a všichni jsme hráli opravdu dobře. Prostě jsme to zvládli, bylo to tak krásné hřiště a všechny věci prostě fungovaly tak, jak měly.“

Individuální soutěži udělal čáru přes rozpočet tajfun Koinu, jehož pohyb místní úřady neustále monitorovaly, až v neděli došli k rozhodnutí finálové třetí kolo turnaje z bezpečnostních důvodů zrušit. „Máme to tady dnes opravdu divoké, ale o tom, že hrozí tajfun, jsme věděly už od pondělí. Jen nikdo nevěděl, kdy, kam a v jaké síle do Hongkongu dorazí. Nakonec jsme vlastně měly štěstí, že nám dovolil odehrát alespoň dvě kola a nepřišel již v sobotu. A dnes ráno byl turnaj definitivně ukončen,“ vzkázala z hotelového pokoje Davidson Spilková.

Hráčky tedy nedostaly příležitost vylepšit si ve třetím dni svá skóre a finální žebříček určila jen první dvě odehraná kola bez cutu. Po nich byla z Češek na tom nejlépe Klára Davidson Spilková na děleném 21. místě. Zároveň tímto výsledkem obhájila 8. pozici na Race To Costa Del Sol.

To samé se dá říci i o Sáře Kouskové – svým 38. místem, který dělila i s Terezou Meleckou, zůstává 68. na Race to Costa Del Sol a tedy na hranici obhajoby hrací karty LET na rok 2024. Pomyslným cutem prošla ještě Jana Melichová. 52. místo ji ovšem posunulo v Race To Costa Del Sol na 70. pozici, která je tou poslední znamenající obhajobu hracích karet LET 2024.

Zaváhání v individuální soutěži, kde po dvou dnech končila 68. s výsledkem +6, si Kristýna Napoleaová spravila náladu senzačním vítězstvím v týmové soutěži. V Race To Costa Del Sol prakticky zůstává na svém jistém, když spadla o pouhý jeden stupínek na 30 příčku.

Šampionkou  Aramco Team Series v Hong Kongu se stala Číňanka Yiyu Lin, ovšem až po rozehrávce s Korejkou Jin Young Ko. Byly to v neděli také jediné dvě hráčky, které se dostaly na hřiště. Hotovo bylo na druhé jamce po vítězném birdieputtu Číňanky.

Sára Kousková, Tereza Melecká a Jana Melichová se po Aramco Team Series v Hong Kongu brzy přesunou do Indie, kde je čeká v rámci Ladies European Tour turnaj Hero Women’s Indian Open a boj o další potřebné body do Race To Costa Del Sol.

Zdroj: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)