Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Race to Costa del Sol se blíží ke svému dramatickému závěru a elita Ladies European Tour, včetně čtveřice českých profesionálek, se tento týden utká na předposledním turnaji sezóny 2023, Mallorca Ladies Golf Open. Turnaj s dotací 400 tisíc euro bude odehrán na tři kola bez cutu. Startovní pole tvoří pouhých 72 vybraných hráček, z nichž 64 je z čela žebříčku Race to Costa Del Sol a osm hráček bude hrát na pozvání organizátorů.

Za zmínku stojí účast šesti hráček z první desítky žebříčku Race to Costa del Sol, kromě Češky Kláry Davidson Spilkové také Indky Dikshy Dagar, Thajky Trichat Cheenglab, Švédky Johanny Gustavsson, Španělky Any Pelaez Trivino, a Angličanky Gabrielly Cowley.

Davidson Spilková vzkázala už z místa konání turnaje: „Mallorca je pro nás všechny takovým malým milým bonusem na závěr roku. Nikdo s tímto turnajem nepočítal a v kalendáři se objevil až před pár týdny. Na Mallorce jsem vlastně ještě nikdy nebyla a návštěva samotného ostrova je pro mě premiérou. Je to pro mě bonus i z pohledu počtu turnajů. V plánu jsem jich měla dvacet, a teď, díky Mallorce, jich odehraju dokonce dvacet jedna.“

Jako první z Češek půjde na start Kristýna Napoleaová v 9:56 z jamky č. 10, Klára Davidson Spilková také z jamky č. 10 odstartuje v 10:29, ve stejný čas začne turnaj pro Sáru Kouskovou na jamce č. 1. v 10:29 a bezprostředně po ní z téže jamky půjde v 10:40 na svůj první odpal Jana Melichová.

Výsledky Mallorca Ladies Open v rámci LET sledujte zde.

Zdroj: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)