Napoleaová si na LET Mallorka řekla o start na LOH

Kristýna Napoleaová vedla působivé české tažení turnajem LET na Mallorce. Po úžasném výkonu ve vítězném 1. kole zakončila turnaj na 6. příčce a přiblížila se startu na LOH. Skvělý turnaj odehrála devátá Jana Melichová i Klára Davidson Spilková, která se finišem ve 3. kole vyhoupla na 13. příčku.

Sedmadvacetiletá bývalá fotbalistka Kristýna Napoleaová na sebe opět poutala pozornost pobytem na vedoucí příčce některého z letošních turnajů Ladies European Tour. Po prvním dni turnaje Mallorca Ladies Golf Open vedla o dvě rány a nechala za sebou celé startovní pole pozvaných elitních hráček LET. V impozantním úvodním kole předvedla na hřišti Golf Son Muntaner sedm birdie a kolo za 66 ran. Napoleaová začínala od desáté jamky, na prvních dvou jamkách zahrála birdie a svou první devítku uzavřela dalšími dvěma birdie na 17. a 18. jamce. Poté, co na krátké druhé jamce opět skórovala, zahrála na páté jamce své jediné bogey dne, ale rychle se vrátila zpět dalšími zisky na šesté a sedmé jamce. Poté přiznala, že se dostavila únava, ale zabojovala a na posledních dvou jamkách, úzké osmičce a devítce předvedla neuvěřitelný par.

„Dnes na mě určitě někdo dohlíží a já jen doufám, že už to nebudu potřebovat,“ řekla na konci 1. kola po šťastně zahrané 8. a 9. jamce Napoleaová. O klíči ke svému skóre 1. dne dodala: „Dnes mě podrželo puttování. Puttovala jsem dvěma různými způsoby, ale ke konci jsem se vrátila ke svému obvyklému stylu, pravou rukou dolů s dvěma prsty v rukojeti.“

Kristýna Napoleaová už další dva dny nedokázala zahrát hřiště pod par, jejím maximem byl par ve 2. kole a tak může být pro ni samotnou trochu zklamáním konečné 6. místo a ztráta 8 ran na první Němku Alexandru Försterling. Nicméně Kristýna Napoleaová udělala svým výsledkem na Mallorce výrazný krok ke splnění svého snu – startovat za ČR na LOH 2024 v Paříži.

Velmi konzistentním výkonem se prezentovala na turnaji Jana Melichová. Ta dokázala všechna tři turnajová kola zahrát hřiště pod par, ani v jednom ale nešla pod par natolik výrazně, aby to vydalo na úplnou špičku žebříčku. Konečné dělené 9. místo je pro Melichovou již třetím umístěním v TOP10 na letošní LET.

„Hrála jsem stabilní golf, měly jsme krásné hřiště i počasí. Jako caddie se mnou byl můj trenér Jiří Němeček a opět mi pomohl k výsledku v Top 10, takže mám velkou radost,“ připomněla Jana Melichová svůj předchozí společný úspěch, dělené 8. místo ze zářijového Lacoste Open de France. „Bylo potřeba trefovat fairwaye a greeny, protože z bermudské trávy se pak těžce zachraňovalo. Dařilo se mi. Ještě jsme s trenérem udělali nějaké menší změny, které fungovaly hlavně první den. Ve druhém kole jsem hrála asi nejhůř, a přitom to byl na rány můj nejlepší výsledek z celého turnaje. Před finále jsem trochu zápasila na drivingu, ale na hřišti se to srovnalo.“

Klára Davidson Spilková během prvních dvou kol nabrala nepříjemnou ztrátu 2 ran nad par a pohybovala se v polovině startovního pole na 35. příčce. Během finálové soboty ale zahrála čtvrtý nejlepší výsledek dne za 68 ran, to jí vylepšilo v konečném účtování skóre na (-2) a vyhoupla se až na 13. příčku. Dvě rány Davidson Spilkové tedy chyběly k tomu, aby turnaj na Mallorce končil se třemi Češkami v TOP10.

Sára Kousková rozehrála turnaj kolem za +2, což byl výsledek, který ještě mohla kompenzovat během zbylých dvou kol. Druhým dnem tuto naději přiživila výsledkem jedné rány pod par. Třetí den se Kouskové bohužel vůbec nedařilo skórovat, naopak zahrála dvě bogey a jeden double a vystoupení na Mallorce uzavřela se skóre (+5) na 46. pozici.

Kompletní výsledky Mallorca Ladies Open v rámci LET najdete zde.

Zdroj: Tomáš Přikryl (www.cgf.cz)