Kousková vstoupila do sezony LET 16. místem

Dobrý start do Ladies European Tour se povedl Sáře Kouskové. Na turnaji Magical Kenya Ladies Open (price money fond 300.000 EUR) se stala vítězkou 3. dne a celkově dělenou 16. hráčkou turnaje. Odváží si tak body do světového a olympijského žebříčku. Napoleaová ani Melichová na úvod sezony cutem neprošly.

Ve čtvrtek 8. února odpoledne, po prvním odehraném dni čtyřkolového turnaje na hřišti Baobab ve Vipingo Ridge, zavládly nad umístěním Češek spíše rozpaky. Turnajovým žebříčkem bylo třeba rolovat nezvykle dolů, až k 75. pozici, kde figurovala Sára Kousková se skóre +5, na děleném 88 místě se srovnaly Kristýna Napoleaová a Jana Melichová se skóre o ránu horším.

Po 2. kole se nakonec s turnajem po výsledku (79, 76, +9) musela Kristýna Napoleaová rozloučit a s ní i Jana Melichová (79, 78. +11). Obě skončily pod hranicí cutu v 9. desítce.

Sára Kousková tak pokračovala v turnaji jako jediná Češka, když cutem proklouzla s výsledkem (+5) na dělené 55. pozici.

Výsledek 3. dne (-7) byl „výsledkem dne“ a vynesl Kouskovou zaslouženě o 47 příček výš do TOP10 a před posledním dnem se vyjímala na skvělé dělené 8. pozici.

Finálový 4. den zopakovala Kousková eagle, tentokrát na jedenáctce, v ten moment byla na pátém místě, bohužel ho vynulovala double bogey na 15. jamce. K parům přidala dvě birdie a bogey a neděli tak zakončila s jednou ranou nad normu hřiště. V konečném součtu to pak pro Sáru Kouskovou znamenalo umístění v TOP20 na dělené 16. příčce a 5.100 euro na prize money.

Na své premiérové vystoupení letošní sezony LET se i na konci turnaje dívala Kousková pozitivně: „S celým týdnem jako celkem jsem spokojená. Ač mě teď samozřejmě mrzí konec posledního kola, tak se stále jedná o můj celkově třetí nejlepší výsledek na LET. Ale když vidím, jak málo stačilo na třetí místo… Když se od toho ale oprostím, tak je skvělé vidět, že moje hra je po přípravě tam, kde ji chceme s týmem mít. Dnes mi do jamky bohužel nespadlo šest kratších puttů, které by výsledek udělaly také veselejší, ale nedá se nic dělat. Důležité je, že jsem si ověřila, že po výborné sobotě jsem schopná zopakovat výkon i v neděli. Bohužel na hřišti jako je Vipingo si člověk nemůže dovolit sebemenší chybu, protože ho to pak vytrestá, jako mě na čtrnácté, a zejména pak patnácté jamce. To je ale golf a já jsem opravdu ráda, že jsem byla schopná celý víkend držet standard mé hry tak vysoko, kde si ji představuji. A to je pro mě teď možná ještě důležitější než výsledek prvního turnaje v sezóně.“

Magical Kenya Ladies Open nakonec ovládla Shannon Tan ze Singapuru s výsledkem -12.

Příští týden čeká Kláru Spilkovou, Sáru Kouskovou, Janu Melichovou a Kristýnu Napoleaovou úvodní vrchol Ladies European Tour a to Aramco Saudi Ladies, kde budou hráčky znovu získávat body do olympijského žebříčku a zároveň bojovat o neuvěřitelných 5.000.000 USD.

 

Konečné výsledky Magical Kenya Ladies Open 2024 série LET najdete zde.

 

Autor: Vojtěch Hodinář (ČGF)