Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním

Druhý podnik Ladies European Tour se odehrál 15.-18.2. v Saúdské Arábii za účasti kompletní čtveřice českých členek LET 2024. Na hřišti Riyadh Golf Club City si zahrály všechna čtyři kola jen Sára Kousková a Jana Melichová. Klára Davidson Spilková a Kristýna Napoleaová se do finále zatím nepodívaly.

Nejlepším českým výsledkem po prvním dni bylo 76 ran Jany Melichové a 66. místo. Den dva znamenal pro české barvy znatelné zlepšení a tři výsledky pod par hřiště. Toho nedosáhla po oba dny jen Klára Davidson Spilková a skončila tak na 94. místě. O to se dělila i s Kristýnou Napoleaovou, které se nepodařilo dohnat nepovedené první kolo, které končila deset ran nad par.

Zlepšení ve druhém kole pomohlo nakonec projít cutem Janě Melichové ze 46. místa a Sáře Kouskové z 59. místa. Ve finálových dvou kolech se už Češkám nepodařilo navázat na zlepšení ve druhém. Skórování dosaženými birdie kompenzovaly bogey, v případě Kouskové i doublebogey.

Jana Melichová zahrála zbylá dvě kola za 75 a 76 ran a s celkovým skóre +9 brala 60. pozici a šek na 13.722 dolarů.

Nejvýše vynesla českou vlaječku ve startovním poli Sára Kousková s finálovými koly za 76 a par. Posledním kolem nakonec předstihla Janu Melichovou a končila na 57. příčce se skóre +7 a se šekem na 15.118 dolarů.

Na první příčce se hned v prvním kole usadila Thajka Patty Tavatanakit a z této pozice už ji nikdo nesesadil až do konce turnaje. Impozantním výsledkem -18 měla odstup na v pořadí druhou Němku Esther Henseleit celých 7 ran. Zasloužené vítězství jí na vysoce dotovaném turnaji vyneslo 697.743 dolarů.

Výsledky turnaje Ladies European Tour – Aramco Saudi Ladies International najdete zde.

Autor: Vojtěch Hodinář (www.cgf.cz)