České golfové kvarteto si zahraje ve Švédsku

Čtyři české golfistky startují na turnaji Ladies European Tour, který tentokrát ze Švédska vysílá ve dvou přímých přenosech závěrečných kol O2 TV Sport.

Skaftö Open, hrané od pátku do neděle, půjde živě nejprve v sobotu 27. srpna od 11:30 do 15:30, kdy se bude rozhodovat o cutu. Finálové kolo je na programu v neděli 28. srpna od 13:30 do 16:30.

Turnaj s prize money 250 000 eur hrají Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová a také Tereza Koželuhová, která obdržela sponzorskou pozvánku. Všechny Češky jdou do prvního kola v dopoledních časech, a to znamená naopak odpolední starty právě v televizním okně druhého kola.

Švédský turnaj je tradičně obsazen elitou evropského okruhu, jemuž tento rok vládnou dvě domácí hráčky, několikanásobné turnajové vítězky Maja Stark a Linn Grant. Pouze, a právě před rokem zrovna na tomto turnaji obě zažívaly profesionální debut! V jejich šlépějích může kráčet Rakušanka Emma Spitz. Ta ještě v červnu skončila šestá na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně coby amatérka, ale nyní už hraje ve Švédsku na pozvání jako profesionálka.

Ve skvělé konkurenci na Skaftö Open nechybějí ani další tři letošní šampionky LET: Jihoafričanka Lee-Anne Pace, Angličanka Meghan MacLaren a Španělka Ana Pelaez.