Se 66 v Oregonu k 6. místu a teď opět do Evropy

Třetí nejlepší výsledek sezony na Epson Tour a druhé Top 10 za poslední tři turnaje. To je dělené 6. místo, které Klára Spilková obsadila na Wildhorse Ladies Golf Classic v Oregonu. Na hřišti Wildhorse Resort & Casino v Pendletonu hrála profesionálka celkem 12 ran pod par (68-70-66), s odstupem šesti ran na vítězku, kterou se stala Američanka Daniela Iacobelli.

Pohled do Klářiných skórkaret ukazuje výrazné skórování. V prvním kole pět birdie proti jedinému bogey, ve druhém šest versus čtyři a ve finále šest birdie už bez bogey. Klíčový byl hlavně přelom obou finálových devítek, kdy Klára zahrála birdie na osmé jamce a pak ještě tři za sebou od jedenáctky do třináctky.

„Super jízda! Měla jsem šance dát ještě víc birdie na posledních jamkách, ale jinak to bylo skvěle vyrovnané kolo a další birdie tam spadnou příště,“ věří Klára Spilková. Ve finále zasáhla 12 fairwayí a dokonce 17 greenů v regulaci. V prvním kole měla 29 puttů, ve druhém 28 a ve finále 30, což potvrzuje její slova o tom, že beztak výborné poslední kolo mohlo být ještě o něco lepší.

V celosezonním žebříčku Epson Tour postoupila Klára na 29. místo po třinácti turnajích, z nichž kromě Oregonu vyčnívají dvě čtvrtá místa, naposledy z Indiany. Nyní se opět ukázala o víkendu, kdy stejně jako na předchozím turnaji v Idaho zvládla dvě kola celkově za 8 pod par.

Než odehraje poslední dva turnaje americké sezony, vrací se Klára domů, kde pobude týden před dvěma starty na Ladies European Tour. Ukáže se totiž jak na Lacoste Ladies Open de France (15. – 17. září), tak na KPMG Women´s Irish Open (22. – 25. září, s přímými přenosy všech kol na O2 TV Sport). 

A bude mít opět ta největší očekávání, jak vzhledem k současné formě, tak ke dvěma úspěchům z LET na začátku léta, kdy skončila nejprve druhá na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně a desátá následující týden na Amundi German Masters. Byly to dosud její jediné starty sezony na Ladies European Tour.

www.klaraspilkova.eu