Představení českých profesionálek

Začínáme představovat české hráčky, které se představí na našem turnaji série LET/LETAS. Na koho se můžete těšit? Na zajímavá jména, kterým budete moci na Karlštejně držet palce a podporovat je v jejich boji se světovou elitou.

Lucie Hinnerová

S golfem začala náhodou až ve čtrnácti, předtím se věnovala tenisu, florbalu, a dokonce hokeji. Narodila se 14. února 1990. Vystudovala management sportu (bakalář) a učitelství (magistr). Profesionálkou je od roku 2013. Letos má kartu na LETAS díky Q-school. Žije v Brně, kde trénuje na Kaskádě. Pokud byste ji chtěli pozvat na večeři, pak na hovězí steak. Ráda chodí do kina a po nákupech.

Instagram: @lucka_hinner

19/12/2015. Ladies European Tour 2015. Lalla Aicha Q School 2015, Samanah Golf Club, Marrakech, Morocco. December 18-22. Lucie Hinnerova of the Czech Republic during the second round. Credit: Tristan Jones

Eva Koželuhová

Všestranný talent, který uspěl ve všech zkoušených sportech včetně lyžování (mistryně světa Ski & Golf). Pro absolventku vysoké školy se sportovním zaměřením má prioritu golf, v němž se stala profesionálkou v roce 2015. Eva se narodila 2. dubna 1989 v Plzni. Několikrát hrála české turnaje LET a LET Access Series, kde se blýskla také svým pěveckým uměním při společenských akcích.

Instagram: @evekoz89

Kateřina Krásová

Absolventka Florida International University v Miami přestoupila loni k profesionálkám. Narodila se 27. května 1994. Hraje LETAS a českou PGA Tour, kde se loni stala mistryní na rány. Loni se rovněž stala druhou Vicemiss Golf 2018. Žije v Říčanech u Prahy, pokračuje v magisterském studiu na Vysoké škole ekonomické v Praze a píše články o cestování do magazínu Golf Vacations.

Šideri Váňová

Rodačka z Karlových Varů (18. května 1989) má členskou kartu jak na Ladies European Tour, tak na americkou Symetra Tour, a hraní obou okruhů letos střídá. Profesionálkou je od roku 2012. S golfem začala ve dvanácti letech. Je příznivkyní lyžování a fitness, často ji můžete potkat při tréninku v pražské Hostivaři. A kdyby se měla popsat jedním slovem, tak prý jako rebelka.

Instagram: @siderivanova

Kateřina Vlašínová

Profesionálkou se stala koncem loňského roku, ve kterém absolvovala univerzitu Old Dominion. S týmem vyhrála Conference USA Championship. Prošla Q-school na LETAS a získala kartu, s níž letos hraje jako nováček. Rodačka z Třebíče (14. prosince 1994) začala s golfem v deseti letech. Jejími koníčky jsou objevování nových míst, vaření, fitness, čtení a sledování filmů.

Instagram: @katvlasinova