Beroun versus Troon: Kdo uspěl?

Bude to jiný turnaj, na jiném hřišti a v jiných podmínkách, přesto se nelze vyhnout srovnání. Jak si vedly hráčky Tipsport Czech Ladies Open na právě skončivším prvním major turnaji sezony, Women´s Open na Royal Troon?

Příslibem je rozhodně forma Emily Kristine Pedersen. Dánka flirtovala ve Skotsku s nejvyššími příčkami, a nakonec ji těsně minula první desítka, když se dělila o celkové 11. místo s +3.

Druhou nejúspěšnější berounskou startující byla Němka Laura Fuenfstueck, která se podělila o 45. příčku, přičemž major vyhrála její krajana Sophia Popov. Za pozornost stojí Lauřin víkendový výkon, když zahrála 72 a 72 ran.

Laura Fuenfstueck

Cutem na Royal Troon ještě prošly Švédka Johanna Gustavsson, Michele Thomson ze Skotska, Becky Morgan z Walesu a také další Švédka Camilla Lennarth.

Mimochodem, jak Pedersen, tak Morgan mají jediný titul evropské kariéry ze stejného turnaje, a sice z Indian Open. Dánka vyhrála v roce 2015, Velšanka o tři roky později.

Dvěma hráčkám na Women´s Open přebývala pouhá jedna rána k postupu cutem. Byly to rovněž turnajové šampionky evropského okruhu, Julia Engstrom (Švédsko) a Hannah Burke (Anglie).

Dvě rány za cutem skončila obhájkyně loňského českého titulu Carly Booth (Skotsko) a spolu s ní také Rakušanka Christine Wolf, Němka Olivia Cowan, Slovinka Katja Pogacar a rovněž domácí favoritka Klára Spilková.

Volno během turnajového finále nechce mít nikdo, takže o motivaci navíc pro Tipsport Czech Ladies Open je postaráno.