Dvojitá porce turnajů na Floridě

Po krátké herní přestávce, strávené převážně plněním závazků k sponzorům a partnerům, ale také léčbou náhlého onemocnění, se Klára Spilková vrací do turnajového kolotoče americké Epson Tour.

V rychlém sledu ji čekají dva starty na Floridě. Vzhledem k tomu, že bydlí právě ve „Slunečním státě“, to nyní bude s cestováním jednodušší.

„Na druhou stranu teď na Floridě panují obrovská horka, 35 stupňů Celsia a k tomu velká vlhkost. Každé odpoledne přijde bouřka,“ poznamenala Klára k podmínkám.

Nejprve je tu start na IOA Golf Classic v Longwoodu, kde se hraje na tři kola od 20. do 22. května. Týden poté následuje Inova Mission Inn Resort and Club Championship v Howey-In-The Hills. Oba turnaje mají obvyklé prize money 200 000 dolarů, s cutem po druhém kole.

„Byla jsem víc než týden nemocná, nemohla jsem proto v Česku trénovat a taky jsem kvůli tomu posouvala odlet. Bojovala jsem pak tady trochu s jetlagem,“ dodala Klára.

V Longwoodu se hraje na hřišti Alaqua Country Clubu s parem 71 a délkou 5 593 metrů. Poslední dvě vítězky měly pokaždé skóre 10 pod par. K bývalým šampionkám turnaje patří Australanka Hannah Green (2017) nebo Španělka Marta Sanz Barrio (2019), které zahrály shodně 13 pod par.

„Hřiště, to je klasická Florida, tedy placka. Z týčka je trochu užší, ale poměrně kratší. Těším se zase moc na to, až si zahraju turnaj,“ uvedla Klára Spilková,

K letošním startujícím patří znovu Marta Sanz Barrio, stejně jako např. Američanka Kelly Whaley, která hraje letos také Ladies European Tour, nebo Australanka Gabriela Ruffells, vítězka US Women´s Amateur 2019.

www.klaraspilkova.eu