Top 10 cílem pro Beroun

Po dvou letech hraje Klára Spilková opět domácí turnaj Ladies European Tour. Na Tipsport Czech Ladies Open v Royal Beroun Golf Clubu, kde před dvěma lety skončila těsně za Top 10, přijela s nejlepším výsledkem sezony, a tedy patřičně sebevědomá.

„Je to v mnoha směrech pro mě zvláštní turnaj, už jenom proto, že jsem doma a že tu znám spoustu lidí,“ řekla jediná česká golfistka s vítězstvím na Ladies European Tour k akci, která se hraje od 24. do 26. června o 200 000 eur.

Minulý týden obsadila Klára čtvrté místo na Epson Tour v Michiganu, kde se jí dařilo poté, co na předchozím turnaji LPGA v New Jersey prošla cutem.

„První start sezony na LPGA byl trochu nervózní, ale nehrála jsem špatně. Mrzelo mě jedno double bogey, které mě tak nějak zdravě naštvalo pro Epson Tour. Tam mohl být výsledek ještě lepší. Bohužel jsem nevyužila ve finále dva pětipary, ale na druhou stranu byly obtížně navrtané,“ komentovala Klára výsledek.

Právě poslední dva týdny ji povzbuzují před startem na známém hřišti v Berouně.

„Hřiště se mi zdá v nejlepší kvalitě vůbec. Herní plán se bude odvíjet od navrtání jamek, ale důležité bude skórovat na pětiparech. Hřiště sice není dlouhé, ale je technické a mnohdy jsou právě pětipary poměrně úzké,“ konstatuje top favoritka, která před jediným domácím startem v sezoně neskrývá sebedůvěru.

„Ze své hry mám dobrý dojem a cítím se připravená. Mým přáním je skončit v Top 10. Nechci si dávat malé cíle, protože vím, že na to mám. Na druhou stranu, vždycky říkám, že všude je super udělat cut,“ dodala Klára.

Po Tipsport Czech Ladies Open ji doma čekají ještě dva týdny se sponzorskými akcemi, než se vrátí do USA.

„Tam si ještě trochu odpočinu, protože tělo už začíná pociťovat náročnou sezonu. Těším se, že bych se měla ještě dostat na pár turnajů LPGA, až jí skončí evropská část,“ nastínila své plány Klára Spilková.

www.klaraspilkova.eu