Indiana i klasické hřiště podruhé

Po dvou turnajích, při kterých neprošla cuty, čeká Kláru Spilkovou na Epson Tour třetí start v řadě. Tentokrát hraje Four Winds Invitational v Indianě, na hřišti South Bend Country Clubu (délka 5920 metrů, par 72). Tradičním formátem jsou tři kola (12. – 14. srpna) s cutem po druhém a prize money 200 000 dolarů.

„Poslední dva turnaje byly poněkud náročnější. Minulý týden jsme měly špatné počasí, přišly bouřky a hodně se přerušovalo. Nakonec jsem první den neodehrála nic a ten druhý naopak 36 jamek,“ ohlédla se Klára za turnajem French Lick Charity Classic, hraném rovněž v Indianě.

Dějištěm Epson Tour je opět klasické hřiště, které v roce 1916 postavil architekt George O´Neil z Chicaga a které patří k nejlepším privátním ve státě Indiana. Před 2. světovou válkou se tu hrávalo slavné Western Open, na němž se utkávali mj. Byron Nelson a Walter Hagen.

Turnaj druhé americké série zde loni vyhrála domácí Lilia Vu s výsledkem 12 pod par. Four Winds Invitational má tradici od roku 2012 a mezi minulé vítězky patří Kanaďanka Brooke Henderson (2015), nedávná vítězka Evian Championship.

„Hřiště má typicky úzké fairwaye, malé greeny a spoustu krásných stromů. Layout mi sedí, cítím se dobře po všech stránkách a těším se na hru,“ dodala Klára Spilková. V pátek 12. srpna startuje ve 13:14 místního času, v sobotu 13. srpna v 8:14.

www.klaraspilkova.eu