Jana Melichová: Sezona 2023 se silnou podporou a nejvyššími cíli

Po přelomovém roce 2022, který změnil její golfovou kariéru, se Jana MELICHOVÁ chystá na sezonu 2023 v nových podmínkách.

První česká amatérská vítězka na Ladies European Tour se po červnovém titulu z Tipsport Czech Ladies Open stala profesionálkou a také členkou prestižní evropské série, s plnou kartou pro zbývající část roku 2022 i celou sezonu 2023.

Zatímco větší část uplynulé sezony odehrála ještě ve vlastní režii, s koncem uplynulého roku získala novou perspektivu a jistotu výjimečné podpory na delší období. Její manažerské, sponzorské a týmové záležitosti spravuje agent Wings of Czechia, která golfistce dává garanci kompletního zázemí, potřebného k dosažení těch nejvyšších cílů v profesionálním sportu.

„Byl to pro mě po vítězství na Ladies European Tour velký skok. Jak do nového prostředí, tak kvůli očekávání, která jsem měla jak sama od sebe, tak od ostatních. Myslím, že jsem si na novou situaci zvykla a s tím, že jsem získala jistotu kompletní podpory, přišla obrovská úleva, která se projevila i na zlepšených výsledcích. Jsem velmi ráda, že mám nyní kolem sebe tým profesionálů, který mi zajišťuje veškerý komfort,“ řekla Jana Melichová.

Wings of Czechia, zastoupená Jozefem Pigou a Kateřinou Horiszny, poskytne Janě Melichové v kariéře na Ladies European Tour všechny potřebné profesionální podmínky.

„Jde nám o dlouhodobou spolupráci, ve které nemáme malé ambice. Vidíme v Janě obrovský talent nejen vzhledem k nadcházející sezoně na Ladies European Tour, ale také v dalších letech a v postupných krocích Jany na vrchol světového golfu,“ uvedla Kateřina Horiszny.

Cílem Jany Melichové pro rok 2023 je obhájit členskou kartu na LET a dále vylepšovat postavení na světovém žebříčku směrem k olympijským hrám v Paříži 2024. Kvůli stoprocentnímu soustředění se na golf Jana přerušila pokračování vysokoškolského studia, navazujícího na její úspěšné jarní absolvování University Old Dominion ve Virginii.

„Čeká mě první kompletní sezona na Ladies European Tour. Chtěla bych odehrát 22 až 25 turnajů a skončit v Top 60 Order of Merit, což zajišťuje kartu pro rok 2024. Na první turnaj odehraji v Keni, další pak v Maroku. Díky podpoře Wings of Czechia nemusím odjíždět na turnaje s vědomím, že potřebuji okamžitě uspět, abych mohla hrát dál, což je obrovská úleva. Této důvěry si vážím a hodlám ji maximálně naplnit,“ dodala Jana Melichová.

Na přelomu roku se Jana připravovala v domácích podmínkách, kdy využívala jak golfový indoor, tak fitness. V lednu jí čeká příprava v Dubaji, kde hráčka vyladí formu na první start na LET v Keni 2. února 2023.