Ladies European Tour pokračuje s šesti Češkami

Šest českých golfistek na nadcházejícím Jabra Ladies Open, to je další z narůstajícího počtu rekordů Ladies European Tour, která po téměř dvouměsíční přestávce zahajuje svou evropskou část sezony 2023.

Ve francouzském resortu Evian se od 11. do 13. května bude hrát po cutu ve třetím kole o 300 000 eur. Nastupuje téměř kompletní evropská špička, vedená loňskou vítězkou sezony, Švédkou Linn Grant. Startují rovněž poslední dvě vítězky turnaje, Finka Tiia Koivisto a Slovinka Pia Babnik, a také Němka Chiara Noja, která loni jako 16letá senzačně vyhrála Aramco Team Series – Jeddah, když předtím v červnu zvítězila na turnaji LETAS na Zbraslavi.  

Češky startují ve Francii v čele s Klárou Davidson Spilkovou, která je po první části sezony na 11. místě celoročního žebříčku Race to Costa del Sol a která, zřejmě s vědomím šance na zářijový Solheim Cup, si před turnajem LET zahrála na španělském Finca Cortesin, tedy v dějišti utkání týmů Evropy a USA.

Po Spilkové s třemi letošními Top 10 umístěními v řadě je druhou nejúspěšnější Jana Melichová. Loňská vítězka Tipsport Czech Ladies Open v Berouně má zatím 5. místo z turnaje v Maroku a v žebříčku Race To Costa del Sol jí patří 26. příčka.

Top 50 průběžného pořadí evropské sezony uzavírá na 49. příčce Sára Kousková. Loňská vítězka LETAS letos prošla všemi šesti cuty a má dvě Top 25.

Na lepší výsledky zatím čeká Tereza Melecká, která z pěti turnajů prošla dvěma cuty a nejvýše skončila jako 36. v pořadí v Maroku.

Po jediném letošním startu v Keni, kde obsadila 57. místo, než ji přemohly vážné zdravotní problémy a nutnost přerušit sezonu, se na LET vrací Kristýna Napoleaová. Loni druhá hráčka z prestižního Aramco Saudi Ladies International začala právě před rokem laborovat se zraněními, která vyústila v hlubší potíže.

Poprvé se letos na LET podívá Tereza Koželuhová, která po absolvování bakalářských zkoušek zahájila sezónu později, v dubnu na Terre Blanche Ladies Open prošla cutem.

Z hráček, které se objeví na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně (23. – 25. června), startují ve Francii kromě Pii Babnik např. Lee-Anne Pace (JAR), Lily May Humphreys (Anglie), Johanna Gustavsson (Švédsko) a Ana Pelaez (Španělsko).