Česká šestice na Ladies European Tour v Německu

Týden před startem Tipsport Czech Ladies Open, které se hraje od 23. do 25. června v Royal Beroun Golf Clubu, nastupuje šestice českých profesionálek na Ladies European Tour v Německu.

Amundi German Masters, jež se loni konalo naopak po berounském turnaji, hrají mezi 126 startujícími Klára Davidson Spilková, Jana Melichová, Sára Kousková, Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Tereza Koželuhová.

Německý turnaj se opět koná nedaleko Berlína na hřišti Golf & Country Clubu Seddiner See. Loni tam po děleném druhém místě v Berouně uspěla Klára Spilková, která se dělila o 10. místo, a také se prosadily Sára Kousková s Terezou Meleckou shodně na děleném 22. místě.

Letos, už pod jménem Davidson, nastupuje česká jednička jako zároveň čtvrtá hráčka průběžného evropského žebříčku série Race to Costa del Sol, přičemž v Německu se představí celkem 6 golfistek z elitní Top 10.

Chybí sice loňská vítězka, Švédka Maja Stark, ale pozornost bude upřena např. na Španělku Anu Pelaez nebo domácí Leonie Harm, spoluhráčku Davidson Spilkové v prvních dvou kolech. Jak Pelaez, tak Harm jsou přihlášeny i na Tipsport Czech Ladies Open, rovněž jako další účastnice německého turnaje, Švédka Johanna Gustavsson, Angličanka Alice Hewson či Slovinka Pia Babnik.

Také letos se hraje Amundi German Masters na čtyři kola, od čtvrtka 15. června do neděle 18. června, s cutem po druhém kole pro 60 nejlepších hráček. Turnaj má stejné prize money jako Tipsport Czech Ladies Open, tedy 300 000 eur.

Přímé přenosy ze všech kol vysílá O2 TV Sport, ve čtvrtek a v pátek od 12:00 do 15:00 a o víkendu od 13:00 do 16:00.