Kousková v Maroku na skvělém 6.místě

Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Sára Kousková už potřetí v řadě vystoupala v konečném pořadí letošních turnajů LET nejvýše ze čtyř českých profesionálek na okruhu.

Před turnajem se v souvislosti s úspěchem právě na Lalla Meryem Cup mluvilo o Janě Melichové a jejím loňském 5. místu a také se připomínal první titul Davidson Spilkové na LET právě tady na Blue course Royal Golf Dar Es Salam před 7 lety.

Po prvním kole se tři Češky srovnaly do horní poloviny výsledkové listiny v pořadí Davidson Spilková 14., Napoleaová 41. a Kousková 50. Situaci si bohužel hned zkraje zkomplikovala Jana Melichová, když 1. kolo končila s +7 ranami na 97. pozici.

Druhé kolo hodně rozevřelo výsledkové nůžky mezi dvojicemi KouskováDavidson Spilková a NapoleaováMelichováKousková v pátek zahrála skvělých 67 ran (-6), což se nakonec ukázalo být druhým nejlepším výsledkem kola v turnaji. Skóre -4 po dvou dnech ji vyneslo o 46 příček do TOP 5 na dělenou 4. pozici. V pátek i Davidson Spilková zahrála své nejlepší kolo turnaje za 70 ran a díky tomu jsme na konci dne mohli vidět dvě české vlaječky v TOP5, obě na dělené 4. pozici.

Pátek naopak přinesl zhoršení a konec pro zbylé dvě české profesionálky. Melichová svůj úspěch z loňska nezopakovala a skóre +15 je z kategorie nečekaných. Napoleaová se 5 ranami nad par vzdálila na 2 rány od hranice cutu a v této sezoně LET stále čeká na účast ve finálovém kole.

Sobotní finálové kolo Lalla Meryem Cup opět předvedla Sára Kousková výsledek pod normu hřiště a své účinkování v Rabatu tak mohla uzavřít fantastickou bilancí: -7 ran (75, 67, 70), samostatná 6. příčka, první TOP10 v sezoně, šek na 13.950 euro, body do světového i olympijského žebříčku.

Zpět je výsledkově i Klára Davidson Spilková, která předvedla všechny tři dny svoji typickou konzistentní hru. I ona se dostala v turnaji pod normu hřiště na -3 rány (72, 70, 74) a z Maroka si odváží 13. místo a šek na 8.235 euro.

Jasnou adeptkou na titul se po dvou kolech zdála být Mexičanka Maria Fassi. Pozdější vítězka, Angličanka Bronte Law na ni před sobotním finále ztrácela celých 8 ran. Finálové kolo ovšem zažilo překvapivý kolaps dosud suverénní Mexičanky a naopak Bronte Law předvedla vůbec nejlepší kolo celého turnaje. Za svých 64 ran ve 3. kole a celkové skóre -13 si tak právem odváží zlaté trofeje a šek na 67.500 euro.

 

Kompletní výsledky LET Lalla Meryem Cup v Maroku najdete zde.

 

Autor: Vojtěch Hodinář (ČGF)