Sára Kousková 12. na turnaji Ladies European Tour v USA

Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce Ladies European Tour. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě, kde hráčky hrály o milion amerických dolarů, se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové.

Sára Kousková i Jana Melichová rozehrály individuální část turnaje skvěle, když po prvním kole se obě hráčky vešly do TOP 20. Čtyři rány pod par znamenaly pro Kouskovou 9. příčku, Melichová přidala o ránu více a první den zakončila šestnáctá. Lepší start do turnaje si určitě představovaly Klára Davidson Spilková i Kristýna Napoleaová, které shodně zahrály dvě rány nad normu hřiště a dělily po prvním dni až 68. příčku.

Přestože své druhé kolo zahrála Kousková o tři rány hůře než předchozí den, přesto ji celkové skóre -5 po 2. dni ji vyneslo leaderboardem až na dělenou 5. pozici. Po nějakou dobu dělila Kousková i fantastickou 2. pozici. V této sezoně Ladies European Tour navíc drží česká dvojka 100% úspěšnost cutu.

Ve finálovém kole bylo pro Sáru Kouskovou až do poslední chvíle ve hře umístění v TOP10. Ještě na poslední čtyřparové osmnáctce by birdie znamenalo dělené šesté místo. Trojpat a bogey ale nakonec zastavilo Kouskovou na dělené 12. příčce, což je její druhé nejlepší umístění v sezoně a patří jí za něj šek na 8.750 dolarů.

„Jsem teď krátce po dohrání trochu zklamaná. Radost z kvalitní hry a výsledku mi trochu kazí poslední tři jamky, kde se mi nepodařilo vyvarovat dvou zbytečných chyb. Jsem si ale jistá, že až se zítra ráno probudím, tak budou převažovat pozitvní pocity. Hrála jsem v předposledním fligtu a musím říct, že jsem se cítila opravdu dobře. Na hřišti nám to s Kubou skvěle fungovalo, o to víc mrzí ty poslední dvě bogey, mohlo to být opět umístění v TOP 6,” svěřila se Sára Kousková ihned po dohrání turnaje, ale zároveň přidala své další hodnocení: „Je skvělé vědět, že aktuálně je moje hra tam, kde bych si ji přála mít. Bojujeme prakticky každý turnaj o ty nejvyšší příčky a chybí jen málo. Věřím, že se nám bude dařit kvalitní hru promítat do dobrých výsledků dlouhodobě, a že se dočkáme i vytouženého vítězství. Když se nad tím zamyslím, tak je vlastně strašně příjemné být po takhle kvalitně obsazeném turnaji smutný z toho, že jsem až kousek za elitní desítkou. Máme v sobě teď ten správný oheň, který nás pohání dopředu a tlačí nás být co nejlepší.“

Se Sárou Kouskovou se do nedělního finálového kola probojovala i Jana Melichová. Po kole s jednou ranou nad par do něj vstupovala na 26. příčce a skóre -2. O lepší umístění připravilo v neděli Janu Melichovou doublebogey na čtyřparové devítce. Finálové kolo zahrála 4 rány nad par a s celkovým skóre +2 v turnaji brala 39. příčku a šek na 3.069 dolarů.

K tomu, aby všechny čtyři české profesionálky prošly cutem, chyběly Kláře Davidson Spilkové dvě rány a Kristýně Napoleaové pouhá jedna rána. Ta tak stále musí čekat na své první finále sezony LET.

Suverénní vítězkou individuální soutěže Aramco Team Series Presented by PIF – Tampa se stala Němka Alexandra Forsterling. Po klidném a sebevědomém výkonu především ve třetím kole přetlačila dosud vedoucí Angličanku Charley Hull o 4 rány a za skóre -12 jí patří individuální trofej a šek na 68.717 dolarů.

 

Výsledky individuální soutěže turnaje LET Aramco Team Series presented by PIF (Tampa) najdete zde.

Výsledky týmové soutěže turnaje LET Aramco Team Series presented by PIF (Tampa) najdete zde.

 

Autor: Tomáš Přikryl (ČGF)