Hráčky jsou před Tipsport Czech Ladies Open ve skvělé formě

Skvělou aktuální formu ukázaly hráčky, přihlášené na Tipsport Czech Ladies Open, při svém posledním startu na tour před Karlštejnem.

ASI Ladies Scottish Open na Ladies European Tour byl posledním turnajem na LET, kde nyní následuje týdenní přestávka, než se profesionálky vydají hrát od 23. do 25. srpna do Česka.

V top 10 ve Skotsku skončily domácí Carly Booth a rovněž Caroline Lampert z Německa, obě na T9 se skóre 10 pod par. Do top 20 se navíc vešla Finka Ursula Wikstrom a do top 30 Rakušanka Christine Wolf. Turnaj v Reneissance GC vyhrála Korejka Mi Jung Hur s minus 20.

12/08/2019. Ladies European Tour 2019. Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open, Renaissance Golf Club, North Berwick, Scotland. 8-11 August 2019. Mi Jung Hur of Korea with her trophy. Credit: Tristan Jones

Cutem prošly také Dánka Emily Kristine Pedersen a Švédka Linda Wessberg. Oběma se ale ve finále nedařilo, a jistě si tak budou chtít spravit chuť právě na Karlštejně.

Mezitím na LETAS ve Švédsku zvítězila domácí Annelie Sjoholm, rovněž přihlášená na Tipsport Czech Ladies Open. Na vítězné vlně přejela z LETAS turnaje na Konopišti tamní šampionka Sanna Nuutinen, která se ve Švédsku dělila o 3. místo a zvýšila svůj náskok v čele žebříčku Order of Merit.

Sanna Nuutinen

LET a LETAS mezitím doplnily do listiny přihlášených na Tipsport Czech Ladies Open také první část skupiny českých amatérek. Jsou to Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká, Patricie Macková, Tereza Koželuhová, Gabriela Roberta Vítů a Nela Halaburdová. Pět míst ještě zůstává neobsazeno. Turnaj Tipsport Czech Ladies Open se hraje od pátku 23. srpna do neděle 25. srpna na tři kola celkem o 120 000 euro, po druhém kole následuje cut.